Antonescu, de neclintit: Indiferent ce scor va obtine PNL, Tariceanu ramane un tradator jalnic

Marti, 03 August 2021, ora 11:373240 citiri
Antonescu, de neclintit: Indiferent ce scor va obtine PNL, Tariceanu ramane un tradator jalnic
Foto:Facebook/Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a continuat, joi seara, sa isi exprime nemultumirea fata de ideea de revenire a lui Calin Popescu Tariceanu in PNL.

"Indiferent ce scor va obtine PNL, Tariceanu ramane un tradator jalnic. PNL nu are nimic in comun cu Tariceanu. (...) Pentru mine este un subiect minor acesta", a declarat Antonescu la Romania TV.

Liderul PNL considera ca ceea ce s-a intamplat joi - faptul ca Tariceanu a anuntat ca accepta invitatia unor liberali din organizatoa PNL Satu Mare de a se reinscrie in PNL - este o diversiune.

Scandal in PNL Satu Mare: Tariceanu a fost reprimit, seful filialei sustine ca e ilegal

"Fiecare in aceasta diversiune are un rol. De ce Tariceanu se preteaza... nu ma mira. Ponta e clar in ce partid e. Ar trebui sa renunte la aceste lucruri. Daca ar avea simtul ridicolului, ar conteni. Se pare ca nu are. Sa treaca luni prin Kiseleff", a mai spus presedintele PNL referitor la faptul ca Ponta a spus ca vrea sa refaca USL incepand de luni, dupa alegerile europarlamentare.

Crin Antonescu a adaugat ca fostul sau coleg de partid nu este trimis de Ponta ca sa il lase fara conducerea PNL, ci pentru a crea o emotie inainte de alegeri.

"Orice ar face dansii....Si daca Ponta se scrie in partid nu are nicio legatura cu conducerea PNL-ului", a mai spus Antonescu.

In privinta unor alte eventuale aliante, liderul PNL sustine ca a trecut vremea acestora pentru partidul sau.

"A trecut vremea aliantelor pentru PNL. Nu sunt inabordabil in privinta unor actiuni politice comune. Nu este o chestiune care sa fie in orizontul urmator de asteptare pentru PNL", a spus acesta.

Totusi, Antonescu a adaugat ca va fi deschis unor discutii daca in turul al doilea la prezidentiale vor exista partide care vor vrea sa le sustina candidatul.

Calin Popescu Tariceanu, care a demisionat in februarie din PNL, dupa decizia partidului de a iesi de la guvernare si din USL, a anuntat, joi, ca accepta invitatia unor liberali din organizatoa PNL Satu Mare de a se reinscrie in partid. Acesta a mentionat ca nu si-a schimbat planurile de a-si convinge fostii colegii sa recreeze USL.