Antonescu: Daca Ponta a denuntat pactul de coabitare, sa demisioneze. Sa spuna adevarul! (Video)

Miercuri, 06 August 2014, ora 20:41
6693 citiri
Antonescu: Daca Ponta a denuntat pactul de coabitare, sa demisioneze. Sa spuna adevarul! (Video)
Foto: Arhiva

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a comentat faptul ca premierul Victor Ponta a renuntat la pactul de coabitare cu Traian Basescu, afirmand ca, in consecinta, prim-ministrul ar trebui sa-si dea demisia.

"Nu in baza acelui pact a deveni prim-ministru, ci in baza votului cetatenilor romani si a unei majoritati parlamentare coplesitoare. Istoria cu denuntarea pactului e un non-eveniment.

Daca a denuntat pactul, atunci sa demisioneze din functia de premier, ceea ce nu cred ca se intampla", a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Ponta a renuntat la pactul de coabitare: Basescu e nebun de tot!

Acesta sustine ca pactul nu s-a respectat nicio zi si ca, asa cum au trait cei doi lideri politici pana acum, "asa vor trai si in continuare". In plus, senatorul PNL i-a cerut liderului PSD "sa spuna adevarul" referitor la acel pact de coabitare.

"Ce inseamna ca denunta pactul? Exista vreun efect? (...) Ce este important sau ar fi important ar fi ca dl Ponta sa ne spuna in sfarsit adevarul, adica in locul minciunii pe care a inceput sa o raspandeasca propaganda pesedista, ca 'Si Antonescu a fost de fata cand s-a semnat pactul' - adevarat, ca 'Si dl Antonescu a fost de acord', ceea ce nu e adevarat.

Sa ne spuna adevarul: cine a fost sau cine au fost intermediarii care l-au determinat sa semneze acel pact atunci. Cred ca e important sa stim acest lucru, ca de denuntat e caraghios. Eu m-am opus categoric semnarii acestui pact", a declarat fostul presedinte PNL.

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a precizat ca gestul denuntarii pactului de coabitare cu presedintele "e pur de campanie electorala, in acest pseudorazboi cu dl Basescu".

Ponta i-a scris lui Basescu: Ati semnat pactul cu rea-credinta, nu-l mai consider valabil

Prim-ministrul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare, miercuri, presedintelui Traian Basescu, in care i-a transmis ca nu mai poate considera valabil pactul de coabitare institutionala, dupa ce seful statului a afirmat ca acesta reprezinta "o pacaleala". De asemenea, premierul l-a numit pe presedinte "nebun de tot".

Basescu: Daca fac publice toate inregistrarile cu Ponta, o sa vedeti o sluga

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca, daca ar face publice alte inregistrari ale consultarilor de la Palatul Cotroceni cu Victor Ponta, cetatenii vor vedea "o sluga". De asemenea, a precizat ca l-a pacalit pe premier cu pactul de coabitare.

"Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70 la suta, care putea sa nici nu discute cu mine despre numirea procurorilor. Eu am profitat de naivitatea si lipsa de experienta politica a lui Ponta si am reusit sa negociez.

A fost un politician mai slab decat mine. Am fost un negociator mai bun decat el. L-as ruga sa nu ma faca sa dau publice toate intalnirile, ca iese si mai prost. Sa nu mai spuna inca o data ca vrea inregistrarile de la consultari, ca s-ar putea sa le dau. Si o sa vedeti o sluga. Vi-l imaginati pe Ponta sa spuna: 'Dar sunt fericit, dl presedinte! Dar e foarte bine, dl presedinte! Sunt de acord, dl presedinte!'?", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune la Evenimentul Zilei Live.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Antonescu Ponta pact coabitare, #Antonescu demisie Ponta, #Ponta denuntat pact coabitare, #Ponta rupt pact coabitare, #Ponta pact coabitare Basescu , #Victor Ponta
Comentarii