Antonescu: Da, le voi cere ministrilor liberali sa demisioneze. Ponta nu mai vrea sa recunoasca PNL

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 21:16 6525 citiri

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, duminica seara, ca va cere demisia ministrilor liberali, in cazul in care nici luni nu va exista un consens politic din partea presedintelui PSD Victor Ponta.

"Daca vom avea un guvern USL, pe buna seama vom avea acei ministri conform intelegerii. In ciuda campaniei care s-a dezlantuit, noi nu vrem sa rupem USL si acest Guvern, ci sa functioneze normal si in acest sens am renuntat la dizolvarea USD. Nu m-a sunat Victor Ponta. Faptul ca nu primim niciun raspuns e tot un raspuns. E foarte clar ca nu exista intentia unei noi discutii. Poate ca maine va fi aceasta discutie, dar semnele sunt foarte clare pana acum", a spus Crin Antonescu.

"Da, le voi cere ministrilor PNL sa renunte la portofolii. Delegatia permanenta va fi facuta marti seara. Problema e ca daca Ponta nu pune ministri luni sau marti, noi nu suntem de acord intr-o prelungire ultra-artificiala a acestei crize, de ce sa stam cu interimari? E clar ca Ponta nu mai vrea sa recunoasca PNL, dar nu mai vad de ce ar mai vrea sa discute cu noi", a replicat Crin Antonescu la intentia lui Victor Ponta de a numi interimari la ministerele ocupate de liberali pana la noi negocieri.

Declaratiile sale vin la scurt timp dupa ce a acuzat ca ruperea USL este o dorinta a PSD, in frunte cu Victor Ponta, care vrea sa faca loc pe scena politica unui candidat propriu la alegerile prezidentiale.

Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

Mai mult, liderul liberalilor i-a transmis premierului unu mesaj: "Trebuie sa accepte ceea ce e dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sa-l aiba pe domnul Klaus Iohannis ca vicepremier decat, mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis sa devina premier. Evident, in locul domniei sale", a avertizat Crin Antonescu.

Antonescu: Iohannis, viitorul premier - Ponta va sta in functie cel mult pana la toamna

De asemenea, presedintele PNL a anuntat ca renunta la una dintre cererile sale, anume dizolvarea USD, alianta pentru europarlamentare compusa din PSD, UNPR si PC, pe care a criticat-o anterior.

Antonescu nu mai vrea dizolvarea USD: Am facut o concesie

In consecinta, tot ceea ce vrea Antonescu este ca Iohannis sa fie vicepremier si ministru la Interne, desi Ponta a precizat la inceputul saptamanii ca singura varianta posibila este ca primarul Sibiului sa detina portofoliul Finantelor si postul de vicepremier pe partea economica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News