Antonescu: Chitoiu nu are mandat din partea PNL sa il schimbe pe Ghetea

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 23:25
2723 citiri
Antonescu: Chitoiu nu are mandat din partea PNL sa il schimbe pe Ghetea
Foto: B1 Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca ministrul de Finante Daniel Chitoiu nu are mandat din partea liberalilor sa il schimbe pe Radu Ghetea de la conducerea CEC Bank, explicand ca deciziile referitoare la o banca nu pot fi luate in conducerea unui partid.

"Domnul Chitoiu nu are mandat special de la PNL sa-l schimbe din functie pe domnul Ghetea pentru ca PNL crede ca activitatea unei institutii bancare nu poate fi judecata in Biroul Permanent al unui partid", a spus liderul liberal, luni seara, la B1 Tv.

Acesta a sustinut ca PNL nu a dat niciodata mandate privitoare la banci, dar si ca prestatia unui director de banca nu poate sa fie evaluata pe criterii de natura politica, ci doar pe cele economice si profesionale: "Nu avem nimic cu domnul Ghetea, la schimbarea sa cred ca are un cuvant de spus si Mugur Isarescu".

Totodata, Crin Antonescu a mentionat ca recent infiintata comisie de ancheta din Parlament "nu ancheteaza partea privata, ci comportamentul unei banci, daca a fost corect, conform cu ce i se solicita".

Ponta: Ghetea nu va mai fi presedinte CEC, dupa ce i-a dat Ioanei Basescu creditul

Radu Ghetea, greu de demis: In ce conditii poate fi inlaturat de la conducerea CEC

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca presedintele CEC, Radu Ghetea, va fi schimbat din functie, dupa ce CEC Bank i-a acordat recent un imprumut de 4,6 milioane de lei Ioanei Basescu, fiica presedintelui.

Prim-ministrul a anuntat, miercuri, intentia majoritatii parlamentare a USL de a constitui o comisie de ancheta pentru implicarea unor institutii ale statului in achizitionarea de terenuri pentru persoane private, el mentionand "Cazul Calarasi". Cu toate acestea, o astfel de decizie ar trebui sa fie luata in urma unei analize facute de Ministerul Finantelor.

Tot miercuri, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i "un favor": "M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea".

Contractul dintre Ioana Basescu si CEC a fost facut public: Clauzele din spatele imprumutului de un milion de euro

Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

In replica, presedintele a confirmat in aceeasi zi ca a avut o discutie cu ministrul Finantelor, in data de 17 octombrie, in jurul orei 15:30, potrivit Administratiei Prezidentiale. Traian Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa "nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, Radu-Gratian Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal".

Ioana Basescu luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane de lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi, imprumut garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu schimbare Ghetea, #Chitoiu mandat schimbare Ghetea, #Antonescu PNL schimbare Ghetea, #Ghetea inlocuit CEC Bank , #PNL