Antonescu: Basescu sa stie ca acesta va fi bugetul. Sper ca ratiunea va triumfa

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 16:34 1582 citiri
Foto: antena3.ro

Crin Antonescu i-a transmis presedintelui Traian Basescu ca, daca acesta isi foloseste dreptul de a respinge proiectul de buget, majoritatea USL nu va face modificari si ii va retrimite acelasi buget la semnat.

"Presedintele are voie sa trimita Parlamentului spre reexaminare o data si numai o data. Presedintele trebuie sa stie ca acesta va fi bugetul votat si nu altul. E un lucru clar si nu se negociaza", a declarat presedintele Senatului, Crin Antonescu, la finalul unei intalniri cu premierul Victor Ponta.

Antonescu: Am discutat cu Ponta de discutia cu Basescu. Face toate efoturile pentru buget

Crin Antonescu a spus ca proiectul de buget reprezinta vointa unei majoritati politice iar presedintele Traian Basescu trebuie sa se supuna acestei majoritati.

"Guvernul legitim al acestei tari a alcatuit un proiect de buget si l-a inaintat Parlamentului. Decizia revine numai Parlamentului in plenul sau", a subliniat presedintele Senatului, care l-a avertizat pe Traian Basescu sa accepte proiectul de buget.

Ponta ii cere o intalnire lui Basescu si spera sa se razgandeasca in privinta FMI: A facut-o de multe ori

"Presedintele poate prelungi sau nu un joc politicianist. Preocuparea noastra e sa il convingem pe presedinte sa revina in limitele unei constitutionalitati. Blocarea intrarii in vigoare a acestui buget va fi un gest indreptat impotriva cetatenilor Romaniei. Sper ca ratiunea va triumfa", a incheiat Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News