Antonescu ataca Guvernul Ponta - Referendumul putea avea alt deznodamant (Video)

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 22:49
10551 citiri
Antonescu ataca Guvernul Ponta - Referendumul putea avea alt deznodamant (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, critica modul in care Guvernul Ponta a actionat in timpul referendumului de demitere a lui Traian Basescu.

Crin Antonescu a spus, intr-un interviu pentru Jurnalul National, ca Guvernul nu a avut la conducerea MAI "o echipa capabila sa faca ceva, ce era absolut necesar, si avea sa se dovedeasca absolut decisiv, in aritmetica acestei batalii si anume sa stabileasca cu claritate, corectitudine si rapiditate numarul real, in conformitate cu legea, de alegatori romani, in raport cu care trebuia calculat cvorumul".

"Punctul cel mai grav al crizei politice actuale este faptul ca, repet, unul dintre actori este complet lipsit de legitimitate sI totusi continua sa detina puterea. In rest, as adauga marile probleme care tin de institutiile statului de drept, care nu ar trebui sa faca politica, dar au rol decisiv in politica, si acest lucru trebuie schimbat. Privitor la criza economica, cel mai grav lucru imi pare ca, intr-un context nefericit, Romania nu are o strategie de nici un fel, cu atat mai putin una coerenta. Speranta mea este ca macar Guvernul si majoritatea parlamentara, care sper sa fie aleasa de romani, la 9 decembrie, sa aiba o asemenea strategie", a declarat Antonescu.

Referendumul, alt deznodamant daca MAI avea alta conducere

In privinta esecului de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, liderul PNL a spus ca scrutinul ar fi avut un cu totul alt deznodamant daca Ministerul de Interne ar fi fost condus in acea perioada de o alta echipa.

"Lucrul cel mai nefericit a fost acela ca Guvernul nu a avut la conducerea ministerului Internelor si Administratiei o echipa capabila sa faca ceva, ce era absolut necesar, si avea sa se dovedeasca absolut decisiv, in aritmetica acestei batalii si anume sa stabileasca cu claritate, corectitudine si rapiditate numarul real, in conformitate cu legea, de alegatori romani, in raport cu care trebuia calculat cvorumul.

Pe de alta parte, cred ca toate reprosurile care se fac legate de acceptarea cvorumului si de incercarea de raportare diplomatica, la interventii brutale din afara tarii, nu sunt suficient de intemeiate, pentru ca nu poti sa nu respecti o hotarare a Curtii Constitutionale, chiar atunci cand stii ca aceasta hotarare este nedreapta si profund partizana. De asemenea, nu poti pune Romania in razboi, cu sau fara ghilimele, cu structuri de putere si cu poli de putere de care stii ca ai nevoie, asa incat, cred ca tot restul e nuanta", a completat Crin Antonescu.

Niciun regret din perioada interimatului la Cotroceni

In ceea ce priveste perioada petrecuta in Palatul Cotroceni, cand a asigurat interimatul pe scaunul de presedinte, liderul Senatului a mentionat ca nu are regrete.

"Sunt convins ca in perioada in care am fost presedinte interimar al Romaniei, am facut ceea ce trebuia facut, am facut lucrurile cu demnitate si cu echilibru. Nu regret nici un gest si nici o vorba dintre cele pe care le-am spus atata vreme cat am avut calitatea de presedinte interimar. Pentru mine, personal, a fost o experienta interesanta. Probabil ca cel mai interesant si in acelasi timp cel mai dureros aspect al acestei experiente a fost acela de a constata ca, pentru anumiti factori din politica internationala, democratia pare sa fie o poveste", a completat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Antonescu critica guvern Ponta, #Antonescu deznodamant referendum , #Victor Ponta