Antonescu, atac dur la Basescu: E iresponsabil, necinstit si vulgar

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 23:07
5745 citiri
Antonescu, atac dur la Basescu: E iresponsabil, necinstit si vulgar

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a atacat, joi seara, pe presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca este "iresponsabil" si "vulgar", dar si "cel mai putin credibil" in ce priveste statul de drept.

Referitor la faptul ca presedintele Traian Basescu a spus, joi, ca actiunea de marti a parlamentarilor, cand acestia au votat modificari ale Codului Penal prin care nu mai pot fi cercetati de ANI sau DNA, sunt un motiv de dizolvare a Parlamentului, liderul liberal a spus: "Domnul Basescu este iresponsabil, este vulgar".

Traian Basescu: "Martea Neagra" e un motiv serios de dizolvare a Parlamentului

Presedintele PNL a spus, intr-o emisiune la Romania Tv, ca nu si-a schimbat parerea referitoare la superimunitatea parlamentarilor in urma unor presupuse discutii cu Traian Basescu, ci altcineva l-a facut sa se razgandeasca, fara sa spuna cine.

"Nu cu domnul Basescu m-am sfatuit, care e cel mai putin credibil spre deloc. (...) Cineva m-a facut sa ma razgandesc", a afirmat Crin Antonescu, care a spus ca, dupa ce s-au adoptat modificarile si "scandalul a izbucnit", a avut, miercuri dimineata, o discutie cu cativa colegi.

Daca, marti, el a spus ca parlamentarii nu sunt functionari publici, negand ca acestia ar avea "super-imunitate", joi a revenit asupra declaratiilor si a cerut respingerea tuturor prevederilor interpretate in sensul unei "superimunitati" a parlamentarilor, dar si rediscutarea Codului Penal.

Antonescu explica imunitatea parlamentarilor, dar si de ce PNL se opune legilor PSD

Antonescu cere rediscutarea Codului penal: Nu am fost bine informat (Video)

"O asemenea suspiciune este indecenta, deoarece eu sunt omul politic din Romania care pe aceste teme m-am batut deschis cu Traian Basescu si cu ambasade din tari importante. Nu aveam de ce eu acum sa ma consult cu Traian Basescu. Procedeaza nescinstit si vulgar. Traian Basescu este cel mai putin credibil om din Romania care sa vorbeasca despre stat de drept", a mai afirmat liderul liberal.

Acesta a precizat, referitor la discutia pe tema functionarilor publici din Romania, ca "anumite infractiuni care tin de zona coruptiei sunt atribuite in Codul Penal numai functionarilor publici, scotand din categoria functionarilor publici demnitarii. (...) Demnitarii nu sunt functionari publici".

"Domnul Basescu a incercat sa strecoare o confuzie vorbind despre serviciul public, dar asta nu inseamna functionarul public. Functionarul public are un salariu, demnitarii au o indemnizatie, functionari si demnitarii au reguli diferite", a mai spus Antonescu.

Ponta vrea amnistia si Codul Penal rediscutate in Parlament: Reactia Ambasadei SUA, total gresita (Video)

Antonescu: Nu l-a lasat pe Ponta in offside

Liderul liberal a sustinut ca "nimeni nu tradeaza pe nimeni" in interiorul USL, dar si ca nu l-a lasat in offside pe premierul Ponta, referitor la Legea minelor.

"Nu-mi amintesc sa-l fi lasat pe domnul Ponta in offside cu ceva pe care am convenit. Au lipsit 50 de oameni din PSD si 20 si ceva din PNL, de asta nu a fost cvorum, nu a lasat nimeni pe nimeni in offside.

Domnul Ponta vorbeste cu usurinta, ca suntem cu totii obositi. Domnul Basescu e cel mai obosit, ar trebui sa mearga la pensie, dupa 10 ani de lupta impotriva romanilor", a explicat presedintele PNL.

Premierul Victor Ponta a apreciat, joi, ca liderul PNL, colegul sau din alianta USL, s-a lasat singur in offside cu Legea minelor.

"Legea minelor a fost discutata si in USL, eu am fost de acord ca forma legii sa fie cea finalizata de liberali. PSD nu s-a bagat, iar apoi am vazut ca s-a jucat la offside. Antonescu s-a lasat singur in offside acum. Insa trebuie sa avem o lege a minelor", a declarat prim-ministrul.

Ponta: Antonescu s-a lasat singur in offside cu Legea minelor

In ce priveste modificarile aduse la Codul Penal, presedintele Senatului a marturisit: "Eu sunt senator, nu sunt deputat, deci nu am participat la dezbaterea celor doua texte de legi care cuprind un pachet de modificari la Codul Penal".

"Am participat la sedinta grupului parlamentar, sedinta ad-hoc, la care s-au luat in considerare Legea minelor si Legea amnistierii si gratierii, nu modificarile la Codul Penal. Am avut toate asigurarile ca nu se afecteaza sau nu reduce cu nimic responsabilitatea parlamentarilor in fata legii si nu am mai insistat asupra acestui lucru", a explicat Antonescu.

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca l-a anuntat pe Victor Ponta ca PNL nu va vota Legea amnistiei, dezvaluind totodata alte aspecte ale discutiei cu premierul: "L-am intrebat cum a fost la Mandela de inmormantare, ce mai e pe la Johannesburg, ca am fost acum vreo 15 ani, ce facea Obama".

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Crin Antonescu modificari Cod Penal, #Antonescu Lege amnistie, #Antonescu atac Basescu, #Antonescu Basescu stat drept, #Antonescu offside Ponta , #presedinte PNL