Antonescu asteapta explicatii de la Ponta in legatura cu anularea sedintei Birourilor Permanente (Video)

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 20:531917 citiri
Antonescu asteapta explicatii de la Ponta in legatura cu anularea sedintei Birourilor Permanente (Video)
Foto: B1TV

Crin Antonescu a respins critica facuta de Victor Ponta conform careia se opune proiectului Rosia Montana din ratiuni electorale, spunand ca desi el a anuntat ca va vota impotriva acestui proiect, asta nu inseamna ca nu mai trebuia constituita comisia parlamentara speciala.

Luni, Crin Antonescu a iesit public si a anuntat, fara o prealabila consultare cu co-presedintele USL Victor Ponta, ca va vota impotriva proiectului de lege Rosia Montana adoptat de guvern si trimis la Parlament.

Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut, trebuie retras sau respins

In replica, Victor Ponta a anuntat ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului nu va mai avea loc, iar proiectul de lege va fi trecut rapid prin cele doua camere si respins. Premierul le-a spus jurnalistilor ca declaratiile lui Crin Antonescu au fost o supriza pentru el si ca ele au fost facute pentru ca liderul PNL se pregateste pentru prezidentialele de la anul.

Victor Ponta: Respingem proiectul Rosia Montana

"Nu am aceasta pozitie pentru ca avem alegeri la anul. E dreptul oricui sa interpreteze cum doreste (...) Daca nu mai au loc birourile reunite, cred va vom avea o explicatie", a replicat Crin Antonescu in fata jurnalistilor prezenti la Palatul Parlamentului, aratand astfel ca a fost luat prin surprindere de anularea sedintei BP reunite, lucru confirmat explicit de liderul PNL, care a spus ca nu a discutat anterior nici cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, nici nu Victor Ponta.

Intrebat ce se va intampla cu proiectul de lege referitor la Rosia Montana, presedintele Senatului a raspuns: "Senatul il va distribui pe circuitele normale", precizand: "Nu putem impune, numai noi, Senatul, o comisie comuna".

Cat despre termene, Crin Antonescu a spus ca vor fi "in limite normale", in cadrul celor 60 de zile prevazute de lege.

"Eu cred ca un raspuns cat mai rapid e necesar, dar nu cu pretul fragmentarii dezbaterilor. E un subiect important", a subliniat Crin Antonescu.

Intrebat daca este de parere ca anularea sedintei BP a fost cauzata de declaratiile sale, Crin Antonescu a replicat: "Nu, pentru ca nu vad nicio legatura intre ele".

Liderul PNL a precizat ca declaratiile sale au reprezentat o pozitie politica, dar ea urma sa fie propusa partidului sau si nicidecum nu impiedica constituirea unei comisii speciale, asa cum se decisese in USL.

Crin Antonescu a exclus o discutie in USL pe aceasta tema. "Nu, pentru ca nu e vorba de nici o balba".