Antonescu ameninta ca ii cheama pe parlamentari la munca de Revelion: Nu exista nimic mai important

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 15:37 1850 citiri
Foto: Digi 24

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca in sedinta conducerii partidului s-a discutat despre calendarul de adoptare a bugetului, in sensul mobilizarii parlamentarilor liberali pentru adoptarea acestuia, chiar daca Traian Basescu va retrimite bugetul in Parlament.

Antonescu a explicat ca Traian Basescu are dreptul sa retrimita bugetul in Parlament, precizand ca "e o prerogativa, bugetul este in fond o lege, si inca una ordinara".

Basescu insista: Trimit bugetul inapoi in Parlament, daca Ponta nu renunta la cresterea accizei la carburant

In acelasi context, Antonescu a subliniat ca liberalii sustin bugetul in actuala sa forma, care cuprinde acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru la carburanti.

"Ca sa fie foarte limpede: Eu am spus foarte clar in urma unei decizii politice noi ne asumam acest proiect de buget asa cum a fost el format, pozitia noastra este aceeasi cu cea a prim-ministrului. Eu nu pot garanta ca banii din accize vor merge la autostrazi, dar va pot garanta ca vom monitoriza acest lucru. Este vorba de autostrazi si posibilitatea ca banii sa mai ajunga la drumuri nationale", a mentionat liderul Senatului.

Ponta avertizeaza asupra bugetului: Daca Basescu il intarzie, nu marim pensiile si salariile!

In ipoteza in care Basescu "abuzeaza de prerogativul de a retrimite bugetul, nu ramane decat ca intr-o prioada dificila, de Sarbatori, parlamentarii sa vina la munca. Nu e niciun fel de scuza ca e incomod, nu exista nimic mai important pentru un parlamentar", a mai spus liderul PNL, precizand ca "si daca ar fi sa fie seara de Revelion, parlamentarii vor veni sa voteze bugetul".

Calculele lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a amenintat din nou, chiar luni la pranz, ca va trimite bugetul pe 2014 inapoi in Parlament, daca Guvernul condus de Victor Ponta nu va renunta la acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru la carburanti.

"O spun in mod categoric, daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite inapoi bugetul de stat in Parlament, iar apoi il voi ataca si la CCR", a spus presedintele Traian Basescu, intr-o conferinta de presa, precizand ca este vorba de un "avertisment".

"As vrea sa intelegem crestere de acciza de 7 eurocenti. Costul nu va creste numai cu 7 eurocenti. La acestia se adauga TVA de 24%. Mai mult decat atat, guvernul a stabilit sa modifice modul de calcul a accizelor, utilizand nu cursul de schimb de la 1 octombrie 2013, cand era un curs mai bun, ci s-a dus in 2012, contrar reglementarilor europene si utilizeaza o rata de schimb de 4,52 in loc de 4,45. Rezulta o crestere de 53,4 bani pe litru la benzina", a apreciat seful statului.

De asemenea, el a precizat ca va trimite aceste calcule catre presedintii celor doua Camere, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea. Antonescu a declarat, insa, ca nu a primit niciun calcul de la seful statului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News