Antonescu: Am vorbit cu Ponta de discutia cu Basescu. Face toate eforturile pentru buget

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 15:40 1736 citiri
Foto: EVZ

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca gestul premierului Victor Ponta de a solicita o discutie cu presedintele Traian Basescu este un gest normal, mentionand ca o astfel de intalnire este oportuna si prim-ministrul face toate eforturile pentru ca bugetul de stat sa fie adoptat.

Antonescu a fost intrebat daca apreciaza drept oportuna intalnirea solicitata de Victor Ponta sefului statului.

"Da, sigur ca da. Este un demers normal al premierului, am discutat despre acest lucru. Este normal, face toate eforturile pentru ca bugetul sa fie discutat, adoptat, sa intre in vigoare. Sunt lucruri absolut normale", a declarat Antonescu.

Intrevederea dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat si a Memorandumului cu FMI, solicitata de primul ministru, ar putea avea loc marti, la ora 17.00, afirma surse din Guvern.

Conform surselor citate, seful statului a acceptat solicitarea premierului pentru o intrevedere, iar discutia ar urma sa aiba loc chiar in cursul zilei de marti, la ora 17.00.

Premierul Victor Ponta i-a propus presedintelui Traian Basescu o intrevedere pe tema memorandumului cu FMI si a proiectului de buget pe 2014, la care sa participe atat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cat si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Stimate Domnule Presedinte, Avand in vedere efectele negative ale suspendarii de facto a acordului Romaniei cu institutiile financiare internationale si repercusiunile posibile ale neadoptarii Bugetului de stat si a Bugetului asigurarilor sociale pentru anul 2014, va rog sa fiti de acord sa avem o intalnire pe aceasta tema in vederea identificarii solutiilor de deblocare a acestei situatii.

Ponta ii cere o intalnire lui Basescu: Sa deblocam situatia

Va propun ca la aceasta intalnire sa participe si domnii Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al finantelor si Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Va rog sa binevoiti a stabili o data pentru realizarea acestei intalniri.

Cu deosebita consideratie, Victor Ponta, Prim Ministru", se arata in solicitarea transmisa de premierul Ponta catre presedintele Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
antonescu a fost excesiv de bleg in ultimele zile !