Antonescu: Am 38% intentie de vot la prezidentiale, Ponta are 14%

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 08:17
3781 citiri
Antonescu: Am 38% intentie de vot la prezidentiale, Ponta are 14%
Foto: TVR

Presedintele PNL Crin Antonescu a punctat, luni seara, ca, desi USL a scazut in sondaje,a meritat intrarea la guvernare, deoarece raul trebuia remediat si a dezvaluit ca personal are in ultimul sondaj pe care l-a vazut 38% intentie de vot la prezidentiale.

Invitat la TVR, Antonescu a fost intrebat daca era mai bine ca USL sa astepte pana la alegerile parlamentare pentru a prelua guvernarea.

"Nu, in niciun caz, ma felicit pentru faptul ca am insistat atunci pe langa partenerii de guvernare sa intram la guvernare si numai faptul ca, asta cred eu, in Romania de 6 luni s-a furat mult mai putin trebuie salutat, numai faptul ca totusi niste retrocedari - sa spun asa - niste salarii, o parte din salarii date inapoi, niste drepturi sociale, niste drepturi pentru pensionari, niste masuri de natura liberala sau in orice caz aici nu stam sa ne batem in ideologii, e nevoie de facut ceva in economie, inainte de toate si sunt putine lucruri posibile in conjuctura asta", a raspuns acesta.

De asemenea, presedintele PNL a precizat ca in ultimul sondaj pe care l-a vazut avea 38% intentie de vot pentru alegerile prezidentiale.

"Sondajele pe care le-am vazut eu se refera la cota de incredere. Eu am vazut sondaje care nu se publica, dar am vazut sondaje care indica intentia de vot la presedintie, unde lucrurile sunt la fel ca inainte, ultimul sondaj pe care l-am avut eu aveam 38% pe intrebare deschisa, avea si Victor Ponta inca 14%. (...) 38% si cu 14% pentru ca era intrebare deschisa. 38% aveam eu la presedintie, Victor Ponta 14%, care nici nu candideaza", a spus liderul PNL.

De asemenea, el a mai sustinut ca, si in cazul in care USL ar fi scazut in sondaje, aceasta scadere merita pentru ca asa poate fi remediat "cat mai devreme raul", explicand ca poate au existat anumite ezitari sau intarziri privind anumite numiri sau masuri.

"Si inainte de a veni la guvernare, era un mic razboi al sondajelor si deja aparusera sondaje cu 49%, altele aveau 60%, altele 50 si ceva. Pe acolo suntem si acum. Insa chiar daca s-ar fi scazut niste puncte, eu cred ca merita. Cred ca merita pentru ca daca noi vrem sa castigam alegerile, si vrem, noi vrem sa guvernam Romania, pe 4 ani cel putin, si vrem, e bine ca raul sa fie remediat pe cat posibil cat mai devreme.

Sigur ca sunt si lucruri care lasa de dorit, lucruri care nu s-au realizat, sau greseli nefortate, de imagine, niste ezitari in numirea unor ministri, niste intarzieri poate in anumite masuri", a mai declarat acesta.

Presedintele PNL a subliniat ca USL a realizat primul guvern de coalitie in care timp de 6 luni nu au existat scandaluri, punctand ca acest lucru este foarte important.

"Pentru un prim-ministru foarte tanar si la prima experienta de acest fel intr-o situatie foarte grea, pentru o constructie in care totusi avem doua partide diferite, multe gusturi diferite, eu cred ca lucrurile au mers intr-o masura incurajatoare si cred ca al treilea lucru care este de remarcat este ca poate este primul guvern de coalitie in care 6 luni nu au fost scandaluri, conflicte interne. Asta e important", a mai explicat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Antonescu sondaj prezidentiale, #Antonescu Ponta Cotroceni, #Antonescu USL sondaje , #Victor Ponta