Adormirea domnului Antonescu (Opinii)

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 13:31
8302 citiri
Adormirea domnului Antonescu (Opinii)

Crin Antonescu nu este macinat de privatizarea Oltchim, de Dan Diaconescu si Partidul Poporului, de inceputul scolii cu tot cu clasa pregatitoare si Bacalaureatul prefesional sau de viitoarele numiri de procurori. Ceea ce e normal.

Dupa vara caniculara prin care a trecut, fostul presedinte interimar nu este preocupat nici de vizita la Bruxelles a presedintelui de la Cotroceni si de intalnirile acestuia cu Herman van Rompuy, Jose Manuel Barroso sau Viviane Reding. Crin Antonescu n-a avut vreme sa-si programeze in agenda astfel de intalniri.

De ce s-a calmat Crin Antonescu si a renuntat sa mai faca declaratii razboinice fata de Traian Basescu? Analistii ar spune ca referendumul i-a dat o lectie de umilinta, adoptand o atitudine de spasire fata de cei carora le-a promis un alt tip de viata, fara a reusi in promisiunea lui.

Colegii din PNL ar raspunde ca, de fapt, presedintele lor a castigat zdrobitor referendumul si doar Traian Basescu este de vina, fiind un presedinte nelegitim care trebuia sa isi dea demisia dupa rezultatul votului. Iar adversarii din PDL i-ar cere demisia lui Antonescu - asa cum acesta a promis ca va face, pe 6 iulie, in cazul in care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni - invocand subminarea statului de drept, lovitura de stat si decapitarea institutiilor statului.

Dar pe Antonescu pare ca nici nu il mai intereseaza ca a scazut considerabil in sondaje, ca se apropie de cota lui Traian Basescu, ca il ajunge din urma Mihai Razvan Ungureanu si ca Victor Ponta l-a depasit de mult. Apropo, prim-ministrul si-a vazut de treaba dupa esecul demiterii lui Basescu - isi vede de Guvernul lui - in timp ce presedintele liberalilor se contreaza cu social-democratii pe tema referendumului si incearca sa arunce pisica moarta - cine a declansat referendum, cine l-a invalidat, cine e de vina, cum au gresit si oficialii europeni, cum s-a stabilit gresit numarul romanilor.

Ramas presedinte la Senat si lider in curtea liberalilor, Crin Antonescu isi conduce linistit sedintele din plen, se mai ia de colegii cu apucaturi colectiviste din PSD, se mai contreaza in declaratii cu Victor Ponta, mai inteapa Guvernul din cauza organizarii din vara a Ministerului Administratiei si Internelor, si asteapta alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Care pentru el oricum nu au aceeasi importanta precum au pentru PSD, pentru ca masina presedintelui Senatului s-a stricat la sfarsitul verii, in timp ce Ponta incearca sa conduca atent masina primita cu imprumut in luna mai, in speranta ca in decembrie o primeste definitiv.

Si ar putea ramane si fara scaunul din fruntea Senatului, dupa ce senatorii PDL au depus o sesizare la CCR prin care contesta revocarea lui Vasile Blaga. Daca le iese, presedintele PNL se intoarce de unde a plecat in momentul in care Ponta s-a intors de la summit-ul de la Bruxelles, din 28-29 iunie.

Crin Antonescu nu mai poate avea visul unei noi suspendari a lui Traian Basescu, nu poate decat sa astepte inca doi ani alegerile prezidentiale si sa spere ca il vor parasi cosmarurile din vara trecuta. Si pe el, dar si pe alegatorii sai. Si sa spere ca USL va tine si dupa parlamentare, pentru ca acum are nevoie mai mult de alianta decat inainte.

Din razboinicul ultimelor luni, presedintele liberal a ajuns un batranel ursuz, care arata cu bastonul, isi vede de treburile lui si asteapta sa treaca peste dezamagirile vietii. Parca nici adversarul din perioada de glorie a vietii nu il mai intereseaza - il lasa in plata Cotroceniului.

Crin Antonescu a implinit 53 de ani in urma cu doua zile, la capatul unei veri in care politicienii au putut cu greu inchide un ochi. Sambata, la o zi dupa aniversarea liberalului, a fost echinoctiul de toamna - inceputul toamnei astronomice, care va lua sfarsit in preajma alegerilor parlamentare.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Crin Antonescu presedinte Senat, #Crin Antonescu referendum demitere Basescu, #Crin Antonescu alegeri parlamentare, #Crin Antonescu Victor Ponta , #presedinte Senat