Criminalul de la sala de forță din București, condamnat la 20 de ani după gratii. Motivul stupid care a dus la moartea unui tânăr de 19 ani

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 21:50
11908 citiri
Criminalul de la sala de forță din București, condamnat la 20 de ani după gratii. Motivul stupid care a dus la moartea unui tânăr de 19 ani
Voinea, criminalul de la sala de forță, condamnat la închisoare FOTO Facebook

Vlăduț Laurențiu Voinea (21 de ani), autorul oribilei crime care s-a petrecut în ianuarie 2021 la o sală de forță din sectorul 3 al Capitalei, a fost condamnat la 20 de ani și 8 luni de închisoare printr-o decizie a Tribunalului București, sentința nefiind definitivă.

Tânărul a înjunghiat în spate cu un cuțit de vânătoare un coleg de la sala de sport, un băiat de 19 ani, cu care avusese un conflict. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea Voinea are de plătit și daune morale în valoare de 150.000 de euro rudelor tânărului ucis.

Crima s-a petrecut în seara zilei de 19 ianuarie 2021, pe holul uneia dintre sălile de forță din sector 3 din București. Victima, un tânăr de 19 de ani, pe nume Randu avusese un conflict cu viitorul său ucigaș cu doar câteva zile înainte de crimă.

Cei doi se încăieraseră chiar în sala de sport, însă atunci scandalul dintre ei s-a stins fără urmări aparente. Ulterior, Randu s-a lăudat prietenilor că l-ar fi bătut pe Voinea, postând totodată mesaje pe Facebook cu referire la ”succesul” său. Considerându-se umilit, Voinea a decis să se răzbune și chiar a anunțat intenția sa unui prieten cu care a avut o lungă conversație pe WhatsApp. I-a spus acestuia că și-a comandat ”ascuțitori”, referindu-se la arme albe pe care intenționa să le folosească pentru a-i da o lecție tânărului care l-a făcut de rușine.

”Tremur, nu mai pot, mi-a crescut tensiunea”

”Carlose, eu sunt mai nebun ca el, crede-mă. Mi-a zis Herle că a tăiat. Îl omor, să moară mama mea, de nu iau maceta și o bag în el. L-am lăsat, mi-a fost milă de el, a zis că a greșit, așa mi-a zis, că a greșit, și mi-a fost milă de el, l-am lăsat acolo. El a dat, nu a chemat, mă țineau ăia să nu-l bat, îl căutam prin sală. Îți zic tot când mă suni, că mi-e greu să scriu tot. Tremur, nu mai pot, mi-a crescut tensiunea. (…)Am luat niște calmante că tremuram aseară, nu mai puteam. Ce a mai zis ăla? E băiat cu mine sau îl prind și îi tai limba? Miercuri îmi vin ascuțitorile”, este o parte din discuția pe care criminalul a purtat-o cu unul dintre amicii săi, chemat ulterior martor în dosar.

În ziua crimei, Voinea a mers la sală cu ”ascuțitoarea” în geantă, în realitate un cuțit de vânătoare. La finalul programului, tânărul s-a îndreptat către adversarul său și l-a atacat din spate, de față cu angajatele de la recepție care nu au mai reușit să cheme pe cineva în ajutor pentru a calma spiritele și de data aceasta. Lama cuțitului a atins inima, aveau să constate medicii legiști, astfel că tânărul nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire.

Imediat după ce și-a omorât adversarul, Voinea a fugit, însă unul dintre clienții sălii de sport apucase să-i facă o fotografie, iar imaginile au ajuns la poliție. În baza acestora, anchetatorii au identificat imediat făptașul pe care l-au și încarcerat.

Trimis în judecată pentru omor calificat, Voinea s-a apărat în fața instanței dând vina pe jocurile video violente de care era pasionat încă din copilărie. Amicii săi, martori în proces, dar chiar și mama criminalului au susținut aceeași variantă a unei tulburări de comportament provocată de dependența de jocuri video violente.

Instanța însă nu a ținut cont de aceste justificări și a decis o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare. Familia victimei a cerut daune morale în valoare de 1.500.000 de euro, judecătorii aprobând doar 150.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale pentru suferința cauzată de decesul băiatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#criminal, #crima, #sala sport, #crima Bucuresti, #inchisoare , #crima