Criminalul din Argeș care și-a masacrat familia, inspirat de ”filmele americane”. Își pregătise șase genți cu provizii pentru a fugi în pădure

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 22:10
5715 citiri
Criminalul din Argeș care și-a masacrat familia, inspirat de ”filmele americane”. Își pregătise șase genți cu provizii pentru a fugi în pădure
Criminalul din Bascov, condamnat la închisoare pe viață după ce și-a omorât cinci membri ai familiei, inclusiv o nepoată de 5 ani FOTO captura video

Crima din comuna argeșeană Bascov, catalogată de judecători drept o cruzime fără margini, s-a finalizat cu condamnarea pe viață a criminalului, un bolnav psihic, diagnosticat cu o afecțiune gravă.

Cinci oameni, printre care o fetiță de 5 ani, au murit în chinuri groaznice, ucise într-o singură noapte, din răzbunarea bolnavă a unui individ care planificase minuțios masacrarea familiei sale.

Și-a omorât pe rând, fratele, mama, tatăl, iar la o distanță de câteva ore, sora și nepoata, inspirându-se din ”filmele americane” și motivat de dorința de răzbunare ”justificată, având în vedere ura şi răutatea cu care rudele sale l-au tratat”, după cum avea să recunoască în anchetă, Viorel Letcan.

Deși cunoscut cu afecțiuni psihice, criminalul a fost capabil să planifice totul în cel mai mic detaliu. Planurile sale, schimbate de-a lungul timpului, au fost notate pe caiete. Își urmărise minuțios familia în tăcere, fără să dea de bănuit, cunoștea programul celor care aveau să devină victime, tabieturile de dinainte de culcare și ora la care se trezește fiecare. Absolut tot scenariul groazei a fost pus în aplicare în funcție de tabieturile rudelor sale.

Bolovanul de 10 kg, arma cu care și-a ucis fratele, cea mai puternică dintre victime

Viorel locuia în aceeași casa cu fratele și părinții săi. Peste drum se afla casa unde locuiau sora, cumnatul și nepoata sa. În seara de dinaintea crimei Viorel a adus în casă un bolovan greu de 10 kilograme. Era arma cu care avea să-și omoare fratele, considerat cea mai puternică dintre victime și pe care l-a răpus primul, dintr-o lovitură, pe la spate.

În tot acest timp, mama sa se afla în dormitorul matrimonial și se uita la televizor, iar tatăl se afla în baie. Viorel a calculat totul. După ce și-a omorât fratele, a mers în dormitorul unde se afla mama lui, pe care a zdrobit-o cu un ciocan de 1,5 kilograme.

A așteptat apoi să iasă tatăl lui din baie. I-a urmărit gesturile prin geamul ușii și a văzut că bărbatul nu bănuia nimic din ceea ce se întâmpla la el în casă. Omul se spăla pe dinți, iar ulterior a fost zărit spălând pardoseala cu mopul. Sunt declarațiile criminalului care explicat în cel mai mic detaliu cum și-a omorât și tatăl. Mai întâi l-a atacat cu un spray lacrimogen, apoi l-a lovit în cap cu același ciocan. Ulterior a turnat peste capul bărbatului diluant și gaz ”astfel cum era planul său inițial ca să-l mutileze”.

Și-a ucis părinții într-o oră

După acest prim episod, care a început în jurul orelor 22.00 și s-a finalizat o oră mai târziu, Viorel s-a retras la el în cameră și a ascultat muzică, ”să se calmeze”. A așteptat până în zori, știind că cumnatul său avea să plece la serviciu, iar sora și nepoata aveau obiceiul să mai zăbovească în pat până în jurul orelor 8.30 dimineața. Cele două femei dormeau în aceeași cameră și le-a omorât pe rând, mai întâi pe sora sa și apoi pe nepoată.

Criminalul a fost capabil să descrie în cel mai mic detaliu modul în care și-a masacrat rudele. A explicat anchetatorilor și modul în care erau poziționate victimele înainte să le ucidă, cum își țineau mâinile, în ce pat dormeau sau cu ce erau îmbrăcate și mai ales zona corpului unde a lovit cu ciocanul. Sunt detalii șocante, dar care au relevat faptul că acest bărbat a avut discernământ în ciuda bolii de care suferă și a acționat cu luciditate.

Își făcuse bagajele să fugă în pădure

Planul său era complet și stabilise exact ce avea să facă după masacru. Avea bagajul făcut, ”șase genți grele”, ascunse în pădurea din apropierea casei, pline cu obiecte care aveau să-i asigure supraviețuirea o perioadă într-o zonă izolată: avea un cort, prelate, pături, cuțite, haine, obiecte de igienă personală (aparat de ras, săpun), hărți geografice, carioca, caiete, lanterne, medicamente și o sumă mică de bani, puțin peste 1000 de lei. Criminalul a fost găsit de către poliție în pădure, lângă aceste genți. Viorel avea să explice că bagajele erau neașteptat de grele, iar scenariul inspirat din ”filmele americane” nu i-a reușit până la capăt, în filme părând totul mult mai ușor.

Viorel a fost condamnat, pe 10 martie 2023, de Tribunalul Argeș la ”pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în formă continuată”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă.

O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#criminal, #Bascov, #crima, #condamnare viata, #Tribunal, #Arges, #schizofrenie , #crima