Condamnare în cazul crimei din Ferentari. Bărbatul care și-a ucis soția cu zece lovituri de cuțit, a doua zi de Paști, și-a primit pedeapsa

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 03:45
4671 citiri
Condamnare în cazul crimei din Ferentari. Bărbatul care și-a ucis soția cu zece lovituri de cuțit, a doua zi de Paști, și-a primit pedeapsa
Criminalul din Ferentari, condamnat la 20 de ani de închisoare FOTO Europol

Bărbatul care și-a ucis soția cu zece lovituri de cuțit, într-un bloc din cartierul bucureștean Ferentari, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Individul a fost obligat de instanță să plătească daune, celor două fete rămase orfane de mamă, în valoare de 500.000 lei. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Crima s-a petrecut în data de 3 mai 2021, chiar a doua zi de Paști, într-un bloc situat în sectorul 5 din București.

Ionuț Stelian Radu, autorul crimei, își suspecta soția că ar avea o relație extraconjugală cu un vecin. Aflase întâmplător această informație, care s-a dovedit a fi o minciună, de la o prietenă binevoitoare. Înnebunit de acest gând a vrut să-i ceară socoteală soției, dar totul a degenerat într-o crimă înfiorătoare.

Și-a lovit soția cu un ciocan și apoi cu un cuțit până ce femeia a rămas fără suflare. Nu mai puțin de zece plăgi au fost găsite de medicii legiști în timpul necropsiei cadavrului, toate fiind în zona capului și a gâtului.

”(...)la capitolul Examen extern al cadavrului sunt enumerate 10 plăgi, toate situate în zona capului/gâtului victimei), provocând astfel decesul soției sale, într-un mod care a produs victimei suferințe fizice mai mari decât cele care însoțesc de regulă uciderea unei persoane”, se arată în motivarea instanței, potrivit rejust.ro.

După comiterea faptei, bărbatul a plecat din apartament și a mărturisit unui cunoscut faptul că și-a ucis soția. Acesta din urmă a fost cel care ar fi alertat autoritățile, individul fiind capturat pe stradă de către un echipaj de poliție. Era murdar de sânge și încă mai avea în mână cuțitul folosit la comiterea crimei.

În fața anchetatorilor, criminalul a recunoscut tot și și-a justificat fapta invocând gelozia extremă din cauza căreia și-a pierdut ”controlul asupra comportamentului său”.

Pentru că bărbatul și-a recunoscut fapta și se afla la prima abatere de la legea penală, judecătorii din cadrul Tribunalului București au considerat că pedeapsa închisorii pe viață este prea mult pentru bărbatul care și-a ucis soția într-un acces de furie.

”Totuși, raportat la conduita inculpatului în sensul că a recunoscut și că regretă fapta, la lipsa de antecedente penale ale acestuia, instanța va opta în sensul de a nu aplica detențiunea pe viață, astfel că se va aplica o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 și 25 ani, respectiv, va aplica o pedeapsă situată la media între limita minimă și cea maximă, mai exact, pedeapsa de 20 ani închisoare, apreciindu-se ca fiind echitabilă și justă această pedeapsă, raportat la circumstanțele reale și personale reținute în cauză”, au motivat judecătorii, potrivit sursei citate.

Tribunalul București a dispus ca Stelian Radu să plătească daune morale în valoare de 250.000 de lei pentru fiecare dintre fete, rămase acum orfane de mamă și cu tatăl în închisoare. Potrivit unor surse, copilele se află în grija bunicilor paterni.

Decizia dată de Tribunalul București pe 29 decembrie 2021 a fost deja atacată de către Stelian Radu, astfel că instanța care va decide pedeapsa definitivă va fi Curtea de Apel București.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
Cine e ”ispita” cu care s-a afișat milionarul Arpad Paszkany, la puțin timp după divorț. Diferența de vârstă dintre cei doi FOTO
Cine e ”ispita” cu care s-a afișat milionarul Arpad Paszkany, la puțin timp după divorț. Diferența de vârstă dintre cei doi FOTO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
#criminal, #Ferentari, #cutit, #sotie, #omor , #stiri juridice