Senatul SUA, lege care-l vizează direct pe Putin: ”Va fi adus în fața justiției și tras la răspundere”

Vineri, 06 Mai 2022, ora 05:21
4700 citiri
Senatul SUA, lege care-l vizează direct pe Putin: ”Va fi adus în fața justiției și tras la răspundere”
Jeanne Shaheen a inițiat legea crimelor de război din Ucraina, în Senatul SUA FOTO / Wikipedia

Senatorii americani Jeanne Shaheen (Democrat-New Hampshire) și John Cornyn (Republican-Texas) au inițiat în Senatul SUA, împreună cu alți nouă colegi, un proiect de lege care îl vizează direct pe Vladimir Putin.

Inițiativa se referă la descurajarea și responsabilitatea crimelor de război comise de Rusia în timpul invaziei din Ucraina.

Această legislație ar asigura că Statele Unite ar întreprinde eforturi coordonate cu alte țări, pentru a colecta dovezi ale crimelor de război și a atrocităților Moscovei în războiul din țara vecină, potrivit Senatului american.

Proiectul de lege este susținut de ambele partide, democrat și republican, el fiind propus de 11 senatori. Versiunea acestei legislații din Camera Reprezentanților a trecut cu unanimitate de voturi de Comisia pentru Afaceri Externe și a fost adoptată de plen, cu un vot copleșitor bipartizan de 418 la 7, pe 6 aprilie 2022.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

Legea privind crimele de război din Ucraina ar duce la adoptarea unei declarații și va solicita un raport către Congres, în termen de 90 de zile, pentru ca Statele Unite să întreprindă eforturi coordonate pentru a colecta, analiza și păstra dovezi ale crimelor de război din timpul invaziei ruse, precum și pentru a identifica pe cei care au comis aceste atrocități.

Informații despre o posibilă lovitură de stat contra lui Putin. Ce spun analiștii din afara Rusiei

După ce va fi adoptat de Senat, proiectul va fi repartizat unei comisii comune a Camerei și Senatului pentru analiză, iar ulterior va fi din nou votat de ambele structuri ale Congresului american. Ulterior, actul va fi trimis președintelui Joe Biden pentru promulgare.

”La o lună și jumătate după invazia sângeroasă a Rusiei din Ucraina, au apărut rapoarte alarmante despre crime de război și încălcări grave ale drepturilor omului, iar ele continuă să crească.

Șeful Serviciilor Secrete din Ucraina anunță un scenariu șocant: Războiul Rusiei se va încheia doar într-o situație

Putin trebuie să fie tras la răspundere pentru aceste atrocități grave, iar pentru a face acest lucru, SUA trebuie să contribuie la eforturile de a colecta și analiza dovezi, pentru a evalua în mod corespunzător impactul uman al acestui război”, a spus senatorul Jeanne Shaheen.

”Camera Reprezentanților a adopta această legislație aproape în unanimitate și este imperativ ca și Senatul să dacă același lucru rapid, astfel încât să îi putem urmări pe acești criminali, în baza unei legi”, a spus senatorul John Cornyn.

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#crime razboi rusia, #legea crimelor razboi, #Senat SUA, #crime razboi Ucraina, #Vladimir Putin, #Putin razboi Ucraina, #Senatul american , #Statele Unite