Trei români, printre care și o femeie, suspecți că ar avea legătură cu asasinarea unui cetățean albanez. Crima a avut loc în Spania

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 23:10 2189 citiri
Trei români anchetați cu privire la un asasinat petrecut în Spania FOTO elpais.com

Trei români, printre care și o femeie, sunt anchetați de autoritățile spaniole într-un dosar de omor care s-a petrecut într-un oraș din Spania în septembrie 2018.

Victima asasinatului este un cetățean albanez, găsit împușcat pe o stradă din localitatea Reus (Baix Camp – Tarragona), în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2018.

Cetățeanul albanez împușcat a fost identificat la acea dată drept Fatmir Alikaj, în vârstă de 43 de ani. El a fost găsit fără suflare pe o stradă din centrul orașului Reus, cu cu multiple răni produse prin împușcare. Localnicii au fost cei care au alertat atunci autoritățile. Martorii au povestit că asasinatul s-a produs în doar câteva secunde, focurile de armă fiind trase dintr-o mașină care s-a deplasat cu mare viteză.

Victima a fost împușcată de un bărbat înarmat care a tras dintr-o mașină, de la mică distanță, apoi a fugit de la fața locului cu viteză maximă. Unitatea de Investigații Criminale a preluat dosarul și a încercat încă de la început să adune probe și martori care să ajute la localizarea autorului infracțiunii și a posibililor săi colaboratori”, potrivit elpais.com.

Crima a avut loc pe o stradă centrală, în cartierul La Pastoreta, iar polițiștii au primit un apel de la mai multe persoane care locuiesc în zonă și care au anunțat că au auzit împușcături în cartier. Unii au avertizat despre prezența unui bărbat, aparent rănit, întins la pământ. În ciuda faptului că este o zonă plină de case, faptul că s-a întâmplat noaptea a îngreunat vecinii să ofere detalii despre bărbatul înarmat, dar oamenii au putut da detalii cu privire la mașina cu care acesta a fugit.

Potrivit sursei citate, asasinatul ar avea legătură cu afaceri obscure din domeniul prostituției.

Vehiculul folosit de autori a fost găsit ars pe un drum de ţară pe raza localităţii Montroig del Camp (Tarragona), în interiorul vehiculului fiind identificate rămăşiţele unei arme calcinate şi tuburi de cartuşe cu acelaşi calibru şi caracteristici fizice ca cele găsite la locul omorului, se arată în actul de acuzare, potrivit rejust.ro.

În timpul achetei, autoritățile spaniole au găsit în mașina albanezului un dispozitiv electronic GPS, controlat prin telefon mobil care a dus către cei trei suspecți români, toți din județul Olt.

În baza acestor noi probe, anchetatorii spanioli au cerut ordin european de anchetă, vizați fiind cei trei români: Stroie (Cocoşatu) Mirela,- Cocoşatu Nicu Radu, Micu (Stroie) Gabi

„(...) constată efectuat ordinul european de anchetă emis de către autorităţile judiciare spaniole, respectiv Judecătoria de Instrucţie nr. 2 din Reus Spania având ca obiect audierea numiţilor: - Stroie (Cocoşatu) Mirela - Cocoşatu Nicu Radu, - Micu (Stroie) Gabi în cauza în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 138-139 şi art. 22 din Codul penal spaniol, urmând a fi trimise autorităţilor judiciare spaniole, (...), declaraţiile date de către persoanele sus menţionate şi înscrisurile încuviinţate acestora ca probe în apărare”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Valorile gen Cocostau se remarca prin viteza de executie si