Polițiștii din Sibiu încearcă să afle de unde și-a cumpărat droguri un tânăr care și-a ucis tatăl: ”Nu aveam cunoștință că este consumator”

Marti, 31 Octombrie 2023, ora 14:53
2038 citiri
Polițiștii din Sibiu încearcă să afle de unde și-a cumpărat droguri un tânăr care și-a ucis tatăl: ”Nu aveam cunoștință că este consumator”
Tânărul de 25 de ani și-a ucis tatăl cu mâinile goale FOTO captură video stirileprotv.ro

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea, a declarat, marţi, că încă nu se ştie de la cine şi-a procurat drogurile tânărul care şi-a ucis tatăl, în noaptea de 22 octombrie. Bărbatul de 25 de ani era sub influența stupefiantelor când a comis crima. Consumase canabis și metamfetamină.

"Se investighează şi acest aspect (de unde a avut drogurile - n.r.), dar nu aş putea spune acum de la cine, dar se investighează", a precizat Tiberiu Ivancea.

Chestorul de poliţie a afirmat că, până să îşi ucidă tatăl, tânărul nu fusese niciodată depistat de poliţişti ca şi consumator de droguri.

Şeful IPJ Sibiu a punctat că "este foarte greu de spus dacă putea fi prevenită" crima.

"Foarte greu de spus dacă putea fi prevenită. Din păcate, nu aveam cunoştinţă noi ca instituţie despre acel tânăr că este consumator. Nu am interacţionat cu el, nu am avut sesizări privind comportamente dezadaptative ale acestuia. Nu ştiu dacă putea prevenită sau nu, cert este că ea s-a produs", a arătat Tiberiu Ivancea.

El a mai anunţat că poliţiştii îşi vor continua acţiunile de prevenire a consumului de droguri şi depistarea celor care le vând.

"În ceea ce priveşte modul nostru de acţiune, acesta va fi în continuare conform planului de măsuri care se implementează la nivelul întregului judeţ. Pe partea de prevenire, încercam să fim cât mai prezenţi în şcoli pentru a preveni şi a discuta cu tinerii şi cu minorii despre ceea ce înseamnă consumul de droguri şi riscurile la care se expun. Iar pe partea de combatere, încercăm, de asemenea, tot ceea ce înseamnă consum de droguri în trafic sau în trafic de droguri, împreună cu colegii de la Crimă Organizată să să combatem", a mai declarat Ivancea.

Tiberiu Ivancea a fost prezent marţi, la şedinţa Colegiului Prefectural, unde a răspuns întrebărilor presei în legătură cu crima din noaptea de 22 octombrie.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, aflat sub influenţa drogurilor, şi-a ucis în cursul nopţii de 22 octombrie tatăl în casa în care locuiau din municipiul Sibiu, potrivit procurorilor. După ce şi-a omorât tatăl, tânărul a sunat la 112 şi a anunţat ce a făcut.

"În fapt s-a reţinut că, în noaptea de 22/23.10.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 25 de ani din municipiul Sibiu, aflată sub influenţa drogurilor, cu istoric de tulburări psihice şi pe fondul unor relaţii tensionate cu tatăl său, a exercitat acte de violenţă asupra acestuia, în timp ce se aflau în locuinţa comună situată în municipiul Sibiu, producându-i leziuni care i-au determinat moartea", a transmis atunci, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu Mihaela.

Tânărul este cercetat pentru infracţiunea de omor şi este reţinut.

Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
#crima, #droguri, #tata omorat copii, #crima Sibiu , #crima