20 de jointuri și o sticlă de vodcă – cocktail-ul letal al „măcelarului din Constanța”. Cum motiveză instanța pedeapsa închisorii pe viață

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 03:25
8065 citiri
20 de jointuri și o sticlă de vodcă – cocktail-ul letal al „măcelarului din Constanța”. Cum motiveză instanța pedeapsa închisorii pe viață
Denis Mustafa, „măcelarul din Constanța”, fumase 20 de jointuri și băuse 1 litri de vodcă înainte de comiterea faptelor. FOTO: Facebook / Mustafa Denis

Denis Mustafa – ospătarul din județul Constanța condamnat la închisoare pe viață – a acționat cu „o ferocitate deosebită” atunci când, drogat fiind cu etnobotanice, a intrat în casă peste o familie din comuna Corbu unde a a violat o minoră, i-a ucis tatăl cu o macetă și a rănit-o pe mama acesteia. Înainte de a comite faptele, Mustafa a recunoscut că a consumat „un litru de votcă și 15-20 jointuri”.

Denis Mustafa a început executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, acolo unde va sta toată viața. Potrivit noului Cod penal, atunci când Denis Mustafa va împlini vârsta de 65 de ani va putea cere comutarea pedepsei pe viață în cea de 30 de ani, apoi va socoti cât mai are de executat.

Din actele dosarului rezultă că Denis Mustafa s-a drogat cu etnobotanice în seara zilei de 1 iulie 2021, fiind consumator de substanțe psihoactive de 10 ani. În dimineața următoare, înarmat cu o macetă cu lama de 53 de centimetru, cu o cagulă pe față peste care purta o mască Anonymus, Denis Mustafa și-a măcelărit vecinii.

Judecător: „Comportament barbar pe fondul consumului de substanțe”

„Observăm că din probatoriul administrat, cu precădere din planșele fotografice, inculpatul a acționat cu o ferocitate deosebită, lovind victima (…) de nenumărate ori cu un obiect apt să producă decesul, respectiv cu o macetă bine ascuțită înainte, astfel cum reiese din declarația inculpatului, în zone vitale ale corpului, precum capul, toracele, secționându-i mâna stângă, care a fost desprinsă de corp. Mai reținem și că inculpatul a continuat aceste lovituri chiar și după ce victima intrase în agonie, neavând în niciun moment vreun sentiment de compasiune pentru omul al cărui corp îl sfârteca. De asemenea, analizând modalitatea de comitere a celorlalte infracțiuni constatăm, încă o dată, bestialitatea inculpatului care, cu un cablu, a legat-o pe partea civilă (…) de mâini, închizând-o în baie împreună cu minorii (…) și (…) în timp ce pe fata cea mare a violat-o, forțând-o să întrețină cu el atât raporturi sexuale normale, cât și acte sexuale orale, în timp ce mama acesteia se afla închisă în baie și o întreba „ești bine, mamă?”. Comportamentul barbar al inculpatului Denis Mustafa care, în urma consumului de alcool și de substanțe psihoactive, a procedat la săvârșirea, fără milă, a unor fapte de o gravitate și periculozitate extraordinare, de subliniat fiind și că acestea au fost comise când în casă se aflau doi minori, a fost sancționat de judecătorul fondului cu pedepse ale căror cuantum este corect și echilibrat dozat, Curtea apreciind că dispunerea unor pedepse mai blânde ar crea o disproporție între gravitatea faptelor care au tulburat ordinea publică, ca rezultat al infracțiunilor, și impactul provocat de executarea pedepsei de către condamnat, apelul inculpatului cu privire la latura penală fiind, așadar, neîntemeiat. De asemenea, raportat la aceleași considerente, judicioasă este și stabilirea pedepsei principale a detențiunii pe viață”, a reținut judecătorii în motivarea deciziei definitive.

Mărturia „măcelarului”: „Îi denunț pe cei care mi-au vândut drogurile!”

Motivul real al lui Denis Mustafa era acela de a face rost de bani pentru a se droga, deoarece epuizase toate sursele de venit. Pe lângă etnobotanice, ospătarul era un mare amator de jocuri de noroc, însă acest al doilea „hobby” nu i-a adus câștiguri pentru a se droga în continuare, ci dimpotrivă, ajunsese să amaneteze obiecte din casă. În ziua de dinaintea atacului, Denis Mustafa fumase 10-15 jointuri și băuse un litru de vodcă.

Iată ce le-a declarat anchetatorilor Denis Mustafa imediat după ce a fost reținut de polițiști:

  • „Menționez că ieri (n.r. - 01.07.2021), în tot cursul zilei, am fumat etnobotanice și în jurul ori 21:00 seara am luat și droguri, nu mai știu ce compoziție aveau, cert este că nu am adormit.
  • În jurul orei 03:00 am plecat la vecinii mei, pe care îi știam doar din vedere. Aceștia aveau casa pe colț și știu că aveau și două fete mai mari. Am plecat cu scopul de a fura de la aceștia bani, ținta mea fiind suma de 2.000 lei. Mi s-a părut că erau mai avuți, au făcut și gardul și acoperișul la casă.
  • Mătușa mea, cu care locuiesc, dormea la ora 03:00, am plecat cu maceta care a fost găsită la percheziție, un cablu de la casetofon, mască și cagulă pe cap și mănuși transparente din plastic.
  • Maceta am cumpărat-o cu un prieten când am fost în iarnă la Jijila la pescuit, am cumpărat-o din Maritimo sau Decatlon, nu mai știu exact. Am intrat în curte, poarta era descuiată, picura și apoi am intrat și în casă, unde ușa era descuiată, iar cheia era băgată în exteriorul ușii. Nu știam cum era conformația casei pentru că nu mai fusesem la vecini. Totul se vedea în umbre, nu am aprins nimic și am ajuns într-o cameră. (…)
  • Eu le-am spus soției decedatului și copiilor să nu mai țipe și le-am spus că nu vor păți nimic dacă îmi vor da banii. Mi-au dat suma de 250/260 lei, nu mai rețin exact. Banii mi i-a dat una dintre fete pentru că femeia a spus că are 100 lei în casă, iar fetele 250 lei.
  • În timpul ăsta auzeam că vecinul respiră, mă mișcam între dormitor și living pentru că nu văzusem efectiv ce făcusem acolo și îmi era teamă să nu se ridice să vină peste mine. El nu avea vlagă să vorbească. Mi-au dat banii vecinii mei, iar eu am fost foarte necăjit că nu am reușit să obțin banii pentru care m-am dus acolo.
  • Menționez că eu când am intrat în casă am încuiat ușa pe interior. Planul era să îi sperii, să îl leg pe tată și să iau banii. Planul cel mai ușor și primordial era să fur banii și să nu se întâmple nimic. (…)
  • Am plecat cu tot cu maceta după mine. Nu mi-am dat seama dacă vecinul meu era mort. Eu de fapt am realizat că am săvârșit o crimă când am plecat la Cherhanaua Tașaul, la locul meu de muncă, când vecina mea m-a întrebat dacă știu ce s-a întâmplat.
  • Am luat hainele, le-am spălat la mașină un sfert de oră, am mers în cameră am băut 50 ml de vodcă cu Nestea, am mai fumat o etnobotanică, am dat drumul din nou la mașina de spălat 15 minute și mai făcut un duș. (…) Maceta am băgat-o în șifonier. Nu mai știu dacă am spălat-o, dar știu că am șters-o de haine.
  • În cursul zilei de astăzi (n.r. - 02.07.2021), de la locul de muncă am vrut să merg spre centrul medical de la Năvodari, dar m-am dus la cizmărie, pentru că aveam de ridicat o pereche de încălțăminte. Am ajuns la cizmărie, am luat adidașii și am plecat. Mi-am luat să fumez din nou, dar am fost sunat să mă întorc la cherhana, că mă caută poliția să vorbească cu mine. Am aruncat plicul cu etnobotanice, am ajuns la cherhana și m-au întrebat colegii ce am făcut. Am așteptat cu șeful de sală să vină poliția, care a venit și m-a luat de acolo.
  • Menționez că vreau să depun denunț față de cei care mi-au vândut drogurile și pe parcurs voi da detalii”, a declarat Denis Mustafa.

Scenele horror trăite de victime: „Lucrurile se desfășurau cu rapiditate și în liniște”

Una dintre victime, mama fetelor, a relatat anchetatorilor că în noaptea de 1 spre 2 iulie 2021 ea și familia ei au fost atacați de un bărbat mascat înarmat cu o macetă:

  • „Eu dormeam împreună cu soțul și băiatul în dormitor, iar fetele noastre dormeau în acest living. La un moment dat, în timp ce dormeam, am auzit din somn lovituri asupra soțului meu, care dormea cu noi în pat.
  • Am reușit să văd o persoană de sex bărbătesc, mascată cu o mască de culoare albă, capul era în negru şi sunt sigură că agresorul purta glugă şi şapcă.
  • Când m-am ridicat din pat, direct în picioare, m-am îndreptat spre el, și am văzut că are în mână un obiect (…). Soțul meu reușise să se trezească, țipa și se tot uita pe corpul lui. Lucrurile se desfășurau cu rapiditate și în liniște.
  • Eu nu am știut că e un obiect tăietor și m-am tăiat și eu când încercam să ne apărăm. Când am văzut sabia, l-am luat pe cel mic în living, fetele s-au trezit și s-au dus spre ieșirea din casă către curte, eu am apăsat pe clanță care era încuiată și am fugit la geam, l-am deschis, să scăpăm, însă el a venit spre noi. Acesta a închis becul și atunci a fost momentul când l-am văzut. Mi-a spus că dacă nu închizi geamul îți omor bărbatul, copiii și apoi pe tine. Dacă stai liniștită nu se întâmplă nimic, însă „am ce am cu el pentru că mi-a distrus viața”. (…) Soțul meu spunea în agonie că este o confuzie și nu este adevărat ceea ce susținea agresorul.
  • Agresorul pendula între dormitor unde era soțul meu și noi. Acesta stătea așezat pe o masă din sticlă pe care o aveam în living și a început să-mi spună că soțul meu mi-ar fi distrus mie viața și mă întreba de ce am stat cu el. Eu îi spuneam că este soțul meu, și că nu este adevărat ce pretinde el despre soțul meu și acest individ se răstea la mine.
  • Individul a venit în living și m-a întrebat dacă fetele sunt minore, eu i-am răspuns că da, și acesta le-a pus una lângă alta, să vadă ce înălțime au și mi-a spus „vreau să violez o fata de-a ta pentru a mă răzbuna pe soțul tău”.
  • Soțul meu striga în continuare până când a murit, că nu este adevărată presupusa relație descrisă de agresor. Ulterior, a spus că vrea să o violeze pe una dintre fete, iar fata cea mare l-a implorat să nu o ia pe cea mică, el m-a luat pe mine și pe cei mici și ne-a închis în baie și a luat-o pe cea mare.
  • Noi am stat în baie paralizați de frică iar în acest timp el o viola pe fata mea în living. Eu o strigam pe fata mea, „ești bine, mamă?”
  • După ce a violat-o pe fiica mea cea mare, a intrat în baie și mi-a spus că dacă îți aud gura ție și la copiii vă fac bucăți și mă întorc înapoi. M-a închis din nou în baie, s-a dus în dormitor și l-a întrebat pe soțul meu „ești bine, mă?” și a ieșit afară din casă”, a relatat femeia.

Denis Mustafa, „proprietar” pe o bicicletă și un televizor

Instanțele de judecată l-au condamnat pe Denis Mustafa la 25 de ani pentru infracțiunea de omor calificat, 10 ani pentru infracțiunea de viol, 10 ani pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, 9 ani închisoare pentru o faptă de lipsire de libertate și câte 8 ani închisoare pentru fiecare dintre celelalte două infracțiuni de lipsire de libertate.

„Stabilirea pedepsei detenţiunii pe viaţă este pe deplin necesară în vederea satisfacerii scopului pedepselor, acela de constrângere a inculpatului, de reeducare a acestuia, prin pedeapsă urmărindu-se formarea unei noi atitudini faţă de valorile sociale, dar și de asigurare a prevenției sociale, prin descurajarea comiterii unor asemenea fapte deosebit de grave de către alte persoane tentate să încalce legea”, au concluzionat judecătorii Curții de Apel Constanța.

Prin aceeași decizie, criminalul a fost obligat să plătească victimelor despăgubiri totale de 2,1 milioane de euro. Denis Mustafa le-a spus anchetatorilor că „nu are venituri, nu ar putea sa achite toate aceste sume pe care părțile civile le-au cerut, însă dacă ar avea de unde le-ar achita. Pe numele sau nu are decât o bicicletă și un tv”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
#crima, #Constanta, #inchisoare pe viata, #joint, #vodca, #etnobotanice, #curtea de apel constanta , #justitie
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Pe lângă pușcărie trebuie și castrare chimica.