Femeie ucisă cu zeci de lovituri de cuțit în timp ce vorbea la telefon cu nepotul de 14 ani. Detaliul care a dat de gol criminalul din Timișoara VIDEO

Vineri, 30 Iunie 2023, ora 21:20
12143 citiri
Femeie ucisă cu zeci de lovituri de cuțit în timp ce vorbea la telefon cu nepotul de 14 ani. Detaliul care a dat de gol criminalul din Timișoara VIDEO
Criminalul din Timișoara, prins de polițiști FOTO / captură video Observator

Andrei Minda (38 de ani) este bărbatul care i-a ucis cu sânge rece pe cei doi vârstnici din Timișioara, soț și soție. Criminalul a fost prins la două zile de la comiterea faptei. Se ascundea într-o clădire dezafectată, frecventată de consumatorii de droguri, la rândul lui căzut în această patimă. Minda și-a ucis vecinii pentru bani. Avea datorii mari și era disperat să pună mâna pe o doză de ”cristale”.

Crima s-a petrecut pe 27 iunie 2023, în jurul orei 23.00, într-un imobil situat în Piaţa Ţepeş Vodă din municipiul Timișoara. Andrei Minda a mers la vecinii săi de bloc să le ceară împrumut o sumă de bani. Avea nevoie urgent de droguri și rămăsese lefter. Era un om al casei, chiar îndrăgit de cei doi vârstnici, motiv pentru care a și fost primit la acea oră târzie din noapte.

Minda locuia cu ei în bloc de cinci ani, pe același palier. Îi ajuta frecvent la treburile casei, la reparații, fiind apreciat pentru îndemânarea sa. Femeia de 75 de ani a refuzat să-l împrumute, probabil că intuise pentru ce avea nevoie atât de urgent de bani. Nervos și în sevraj, Minda a început să lovească în stânga și în dreapta în neștire. S-a folosit de un cuțit de bucătărie, dar a lovit și cu pumnii și picioarele. Pe corpurile celor doi pensionari au fost descoperite zeci de răni de cuțit.

Potrivit unor surse, Minda și-a surprins prima victimă (femeia) în timp ce vorbea la telefon cu nepotul ei, un băiat de 14 ani, care se află în Germania. Copilul a auzit totul și, îngrozit, a sunat repede în țară la alte rude ale lui cerându-le se meargă de urgență în apartamentul bunicilor să vadă ce se întâmplă.

Criminalul a fost surprins în casă de nepotul celor doi pensionari și chiar a fost la un pas să comită un al treilea asasinat.

Bărbatul venit să vadă ce se întâmplă l-a lovit pe Minda cu un baston, iar tânărul a ripostat atacând orbește cu cuțitul, dar fără să nimerească și a treia persoană. Cumva s-a strecurat și a reușit să fugă din casă fără să fie prins. Reușise să fure 12.000 de lei, încasările la întreținere strânse de pensionarii care erau administratorii blocului.

Criminalul a supraviețuit pe străzi timp de două zile, perioadă în care a consumat droguri cot la cot cu alte persoane, oameni ai străzii cu dependențe similare. S-a ascuns prin locurile frecventate de aceștia și, spune el acum, nu avea de gând să fugă din țară.

A fost prins joi seară (29 iunie) pe un câmp aflat lângă o construcție abandonată din Timișoara.

Într-o primă fază a anchetei, polițiștii nu au fost foarte convinși că Minda este autorul crimei. Rudele victimelor care l-au surprins în apartament au reușit să-l descrie, dar erau totuși în stare de șoc. Abia când au fost vizionate imaginile surprinse de camerele de supraveghere stradale, anchetatorii au fost convinși că este vorba despre Minda. Amicii săi, care au vizionat aceste imagini făcute publice, i-au recunoscut mersul aparte, ”de șmecher” și hainele.

Andrei Minda are o poveste tristă de viață. A crescut într-o familie în care bătăile erau la ordinea zilei, tatăl său, în prezent decedat, își bătea soția frecvent de față cu copilul. Nici Andrei nu a scăpat de violențe. La 20 de ani a avut o relație serioasă, are chiar și o fată acum în vârstă de 17 ani, însă căsnicia nu a rezistat.

Recent se despărțise și de o altă parteneră. Căzuse de aproximativ doi ani în patima drogurilor noi, acele ”cristale” care schimbă radical comportamentul omului, mulți dintre consumatori devenind extreme de violenți. Nu avea un serviciu stabil, muncea cu ziua, fiind solicitat la mici lucrări în construcții. Era cunoscut drept un om pașnic, însă cele două femei care l-au cunoscut, audiate fiind de polițiști, au mărturisit că are adesea ieșiri violente.

Minda a fost încătușat și dus în arestul IJP Timiș. Este acuzat acum de omor califiat și cel mai probabil procurorii vor cere pedeapsa de închisoare pe viață.

Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
Horoscop zilnic. Duminică, 28 aprilie. Zodia care va avea parte de o aventură
Horoscop zilnic. Duminică, 28 aprilie. Zodia care va avea parte de o aventură
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Vei avea de...
#crima, #Timisoara, #batrani ucisi, #bani, #criminal, #droguri , #crima