Ucigașul din Voluntari care și-a omorât mama pentru bani, condamnat definitiv la închisoare. Cum a reușit să ascundă odioasa crimă timp de trei zile

Sambata, 05 Februarie 2022, ora 03:45
7203 citiri
Ucigașul din Voluntari care și-a omorât mama pentru bani, condamnat definitiv la închisoare. Cum a reușit să ascundă odioasa crimă timp de trei zile
Criminalul din Voluntari care și-a ucis mama, condamnat la 20 de ani de închisoare

Viorel Călin, un bărbat din orașul ilfovean Voluntari, a fost condamnat joi, 3 februarie, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel București, la 20 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de uciderea mamei sale.

Crima s-a petrecut în luna martie 2020, în locuința familiei, în casă aflându-se inclusiv fiul ucigașului, respectiv nepotul victimei. Băiatul, în vârstă de 11 ani la momentul faptei, era încuiat într-o cameră și a auzit tot, bănuind de la început că ceva grav i s-a întâmplat bunicii sale.

Grozăvia s-a petrecut în seara de 11 martie 2020, în jurul orelor 22.00. Viorel avea o relație tensionată cu mama sa de o bună perioadă de timp. Era consumator de substanțe interzise, nu avea un loc de muncă, era divorțat și avea în grijă un copil.

În seara respectivă cei doi se pare că ar fi avut o discuție aprinsă, Viorel reproșându-i mamei că nu i-a dat bani. Bărbatul a așteptat ca femeia să se culce, a intrat în dormitor, și-a rugat băiatul să meargă la etaj într-o altă cameră invocând faptul că în curând o să fie un control în casă. Ca să-și poată duce la capăt planul, bărbatul și-a încuiat copilul în cameră și s-a reîntors în dormitorul unde dormea mama sa. Mai întâi a lovit-o cu pumnii, dar pentru că femeia s-a apărat, a luat un cuțit și a înjunghiat-o în repetate rânduri, inclusiv în zone vitale. Când și-a dat seama că femeia nu mai respiră, a înfășurat-o în două pături, într-un covor, apoi a legat totul cu mai multe cabluri electrice, iar capul l-a acoperit cu un sac din plastic. Cadavrul astfel împachetat l-a mutat în garajul casei unde l-a ascuns printre mai multe lemne și gunoaie. A urcat din nou în dormitorul crimei, a schimbat lenjeria de pe pat, i-a luat geanta mamei și a aruncat-o în foc.

Gândul lui era să le spună cunoscuților, dar și fiului său foarte atașat de bunică, că aceasta a plecat la serviciu încă de la primele ore ale dimineții și de atunci nu mai știe nimic de ea. Pentru că băiatul tot insista să afle ce s-a întâmplat cu bunica, el auzind în cursul nopții strigăte și zgomote nefirești în casă, tatăl i-a oferit acestuia o sumă de bani trimițându-l la joacă cu copiii din cartier.

Spre seară însă telefoanele au început să sune. Erau colegii de serviciu ai victimei care o căutau, neliniștiți că aceasta nu răspundea la telefon și nici la serviciu nu venise, o atitudine care nu-i era caracteristică femeii. Era cu puțin înainte de declararea stării de urgență din cauza pandemiei, era isteria de început, iar oamenii se temeau că femeia s-ar fi putut îmbolnăvi sau i s-a făcut rău pe stradă din cauza bolii despre care nu se știa mare lucru atunci.

Scenariul acesta i-a convenit criminalului, spunând celor care îl întrebau despre mama sa că merge pe la spitalele din București să vadă dacă femeia a pățit ceva și a ajuns la urgență. În paralel a mai construit o poveste halucinantă. Spunea vecinilor că aude pași și zgomote în casă și că este convins că cineva vrea să le facă rău. Și-a dus copilul la un hotel din București, l-a lăsat singur în cameră explicându-i băiatului că merge să o caute pe bunică. Speriat, băiatul a coborât la recepție, și-a sunat mama și i-a cerut să vină să-l ia de la hotel pentru că nu mai poate sta singur în cameră.

Timp de două zile, Viorel a tot imaginat povești fantasmagorice pe care le spunea atât băiatului, dar și prietenilor cu care vorbea la telefon, încercând să inducă ideea că cineva îi făcuse rău mamei sale, iar acum vrea să-i facă rău și lui și copilului. A ajuns chiar și la o prostituată în camera căreia s-ar fi drogat, după cum a mărturisit femeia în fața instanței, și chiar și-a injectat ”insulină” de față cu băiatul lui.

Întregul coșmar s-a terminat abia în data de 15 martie, când unul dintre prietenii săi a decis să meargă la Poliția orașului Voluntari și să ceară unui echipaj să facă o verificare la adresa unde locuia Viorel. Chemat la poliție, Viorel le-a îndrugat și acestora aceeași poveste, că mama sa dispăruse fără urmă de trei zile, că aude voci din garaj și chiar vede siluete, în plus simte un miros greu în casă care vine dinspre subsol.

În seara aceleiași zile, un echipaj de poliție, însoțit de un procuror, a mers la casa bărbatului unde au descoperit cadavrul mamei lui ascuns în garajul casei.

Deși a fost încă de la început principal suspect, Viorel nu și-a recunoscut fapta, ba din contră a tot încercat să inducă pe căi greșite anchetatorii. Probele adunate de la fața locului au fost însă suficient de concludente pentru a-i dovedi vinovăția.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce vindeau canabis şi ecstasy. Prețul era de 70 de lei pentru un gram sau un comprimat
Cinci persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc după ce ar fi vândut cannabis...
#crima, #omor, #Voluntari, #condamnare, #droguri, #prostituate , #crima