Cazul femeii din Mureș care l-a cărat cu tomberonul pe bărbatul ucis. Cum "au întors" judecătorii condamnarea pe viață

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 03:31
11030 citiri
Cazul femeii din Mureș care l-a cărat cu tomberonul pe bărbatul ucis. Cum "au întors" judecătorii condamnarea pe viață
Femeia care a cărat cadavrul iubitului cu un tomberon prin oraș, condamnată la închisoare FOTO Ardeal News

Emoke B., tânăra din Târgu Mureș, arestată în urmă cu un an pentru că și-a ucis bărbatul cu mai multe lovituri de topor, după care i-a transportat cadavrul în pădure cu un tomberon, a fost condamnată la 22 de ani de închisoare, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Mureș.

Inițial femeia primise o condamnare de închisoare pe viață.

Crima din Târgu Mureș s-a petrecut în data de 17 februarie 2021, într-un apartament de bloc, sub ochii unei fetițe de opt ani. Emoke și bărbatul pe care avea să-l ucidă ”cu o cruzime deosebită” – așa cum au apreciat judecătorii – aveau o relație de opt ani. Începând cu anul 2018, pe fondul consumului excesiv de alcool, concubinajul dintre cei doi parteneri a fost presărat de dese scandaluri, poliția fiind solicitată să intervină de două ori.

Intervențiile autorităților nu s-au finalizat cu pedepse sau dosare penale, pentru că cei doi s-au împăcat de fiecare dată, chiar dacă scandalurile nu se rezumau doar la o ceartă banală între iubiți.

În ultimul an al relației Emoke nu mai locuia împreună cu bărbatul, ci se mutase într-o garsonieră împreună cu mama și cu fiica ei în vârstă de opt ani. Aici a avut loc crima.

În ziua respectivă Zoltan a venit să-și viziteze fata, doar că era într-o stare avansată de ebrietate și devenise agresiv verbal cu copila. Ca să pună capăt situației Emoke a luat un topor pe care îl cumpărase special cu câteva zile înainte și și-a lovit bărbatul direct în cap, de mai multe ori, până ce omul s-a prăbușit la podea. Grozăvia s-a petrecut de față cu fetița de opt ani, dar martoră a fost și mama agresoarei.

Când și-au dat seama că bărbatul nu mai respiră, cele două femei au cărat cadavrul acestuia în baie și l-au abandonat acolo peste noapte. A doua zi dimineață, Emoke a mers în oraș, a cumpărat mai multe unelte, hotărâtă să ascundă orice urmă a crimei. A încercat să sape o groapă în pardoseala garsonierei, însă a dat peste beton și a renunțat. Ulterior, ajutată de mamă, Emoke a luat un tomberon de gunoi în care a introdus cadavrul bărbatului omorât.

Cele două femei aveau în plan să sape o groapă în pădurea din spatele blocului unde să îngroape cadavrul lui Zoltan, sperând că așa vor scăpa de consecințe. În drum spre pădure însă au fost zărite de un vecin care își plimba în zonă câinele de vânătoare. Omul a fost contrariat să-și vadă vecinele trăgând cu dificultate un tomberon de gunoi într-un loc unde n-ar fi avut ce să caute cu un astfel de ”bagaj”.

S-a îndreptat spre ele și le-a întrebat cu privire la încărcătura din lada de gunoi, însă nu a avut cu cine să poarte un dialog. Tânăra a fugit speriată, iar bătrână nu a fost în stare să explice ce s-a întâmplat, refuzând cu încăpățânare să ridice capacul tomberonului. Bănuind că ceva necurat este la mijloc, bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției, mai ales că bătrâna apucase să spună: ”a murit”, fără să dea mai multe explicații. Când au sosit polițiștii și au ridicat capacul recipientului, bărbatul a realizat că suspiciunile sale se confirmă, iar câinele său de vânătoare nu lătrase insistent degeaba. În tomberon se afla cadavrul plin de sânge al unui bărbat, poziționat cu capul în jos.

Emoke a fost arestată preventiv încă din data de 19 februarie. A fost acuzată de omor calificat și profanare de morminte. Cea de-a doua acuzație a fost justificată de faptul că pe corpul bărbatului ucis au fost descoperite înțepături de cuțit făcute post mortem. Femeia a recunoscut că ea este autoarea acelor răni, explicând că, înainte să care cadavrul în pădure a vrut să se asigure că Zoltan este mort și l-a înțepat în burtă de mai multe ori cu cuțitul.

Instanța de fond a apreciat că fapta este una deosebit de gravă şi denotă o cruzime deosebită, motiv pentru care judecătorii din cadrul Tribunalului Târgu Mureș au dispus condamnarea pe viață a femeii. Curtea de Apel însă, a ținut cont de chinurile prin care tânăra a trecut în timpul relației cu partenerul său și mai ales de faptul că Emoke a vrut să-și apere fetița de opt ani de agresivitatea tatălui.

Acesta a fost motivul pentru care judecătorii Curții de Apel Mureș au anulat condamnarea pe viață și au dispus doar o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Principalul suspect în cazul femeii omorâte al cărei cadavru a fost găsit în apropierea autostrăzii A1 a fost depistat după seria IMEI a telefonului. Cetățeanul turc Cam Abdulkadîr a...
#crima, #Targu Mures, #inchisoare pe viata, #criminal, #cadavru , #crima
Comentarii