Un septuagenar din Mureș și-a ucis nevasta pentru că vorbea prea tare în toiul nopții. Arma crimei, un cuțit cu care curățase mere

Joi, 24 Februarie 2022, ora 03:39
4804 citiri
Un septuagenar din Mureș și-a ucis nevasta pentru că vorbea prea tare în toiul nopții. Arma crimei, un cuțit cu care curățase mere
Bărbatul în vârstă de 72 de ani, care și-a înjunghiat soția, condamnat la șase ani și nouă luni de închisoare FOTO Arhivă

Laurean Bîta, un septuagenar din județul Mureș, a fost condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de violență în familie. Sentința, dată de Tribunalul Târgu Mureș, nu este definitivă.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, în decembrie 2021, cu puțin înainte de Crăciun. Laurean Bîta este acuzat că și-a ucis soția cu nu mai puțin de opt lovituri de cuțit, pe fondul unei depresii provocate de moartea fiului celor doi, răpus în aprilie 2021 de COVID-19.

Crima s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2021, în casa celor doi în care mai locuiau fiica și nora lor.

Cu câteva săptămâni înainte să-și ucidă soția, bărbatul avusese un comportament ciudat. Avea impresia că este urmărit, că are telefoanele supravegheate, dormea cu poarta închisă cu lacăt și cu ușa de la dormitor încuiată și se temea ca rudele sale să nu-i otrăvească mâncarea. Tulburarea de comportament a fost pusă de medici pe seama unei depresii provocată de moartea neașteptată a fiului, răpus de COVID-19.

În ziua care a precedat omorul, Laurean Bîta fusese la cimitirul copilului, iar ulterior s-a certat cu soția lui, care amenințase că va suna la 112 pentru a cere ajutor poliției.

Spre miezul nopții, bărbatul s-a trezit brusc, deranjat de faptul că soția lui vorbește prea tare, face zgomot și se uită la televizor cu sonorul prea tare. Atunci a fost momentul în care s-a îndreptat către cuțitul pe care îl avea pe noptieră și pe care îl folosise pentru a-și curăța câteva mere. Și-a înjunghiat soția mai întâi în piept, de mai multe ori, iar când aceasta a dat să se ridice din pat, sperând că va scăpa de furia bărbatului, a mai înjunghiat-o o dată și în spate.

Auzind zgomote și strigăte de ajutor din camera părinților săi, fiica acestora a încercat să-și salveze mama, dar s-a proptit în ușa blocată.

În cele din urmă, bărbatul a ieșit din dormitor amenințând că se va sinucide și chiar și-a înfipt cuțitul în piept, doar că rana a fost superficială.

Când medicii de la Serviciul de Ambulanță, chemați la fața locului, au încercat să intre în apartament pentru a acorda ajutor, au fost și ei amenințați cu o furcă pentru grătar de bărbatul care părea că și-a pierdut mințile. S-a potolit abia când au sosit polițiștii care au reușit să-l încătușeze sub amenințarea pistolului.

Laurean Bîta a fost arestat preventiv încă din ziua crimei și se află în prezent în spatele gratiilor. Totuși, judecând cauza, instanța Tribunalului din Târgu Mureș i-a acordat omului circumstanțe atenuante, ținând cont că bărbatul are 72 de ani și a regretat fapta pe întreg parcursul procesului.

”Instanţa apreciază că pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare este o sancţiune necesară şi suficientă”, se arată în motivarea instanței.

Sentința dată de Tribunalul Mureș, în data de 18 februarie 2022, poate fi apelată în termen de zece zile de la pronunțare, în caz contrar va rămâne definitivă. Până la această oră nici Parchetul și nici criminalul nu au declarat apel.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
#crima, #Mures, #sotie, #criminal, #condamnare, #Tribunal , #crima
Comentarii