Crima feroce de la Peștera Muierii. Fata ucisă de fostul iubit s-a agățat cu disperare de portiera unui polițist care a fugit îngrozit de cuțit

Luni, 13 Februarie 2023, ora 22:10
16975 citiri
Crima feroce de la Peștera Muierii. Fata ucisă de fostul iubit s-a agățat cu disperare de portiera unui polițist care a fugit îngrozit de cuțit
Denisa a fost omorâtă cu 12 lovituri de cuțit de fostul iubit FOTO Gorj Express

Raimond Călin Căldăraru, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat prin sentință definitivă a Curții de Apel Craiova la închisoare pe viață, fiind găsit vinovat pentru omor calificat.

Victima tânărului a fost Denisa Martin, o fată de doar 19 ani, ucisă pe stradă, în noaptea de 14/15.07.2021, cu 12 lovituri de cuțit ”într-o cadenţă delirantă”.

Martori la crimă au fost mai mulți bărbați, printre care și un polițist aflat în timpul liber, dar care a ales să fugă de frică atunci când fata i-a cerut disperată ajutorul, agățându-se de portiera mașinii sale, în speranța că va scăpa de criminal.

Crima s-a petrecut la miezul nopții, pe un drum din zona Peșterii Muierii, în comuna Baia de Fier, județul Gorj.

Teroarea de dinainte crimei

Denisa și Raimond, victima și criminalul, au avut o relație tensionată în perioada în care fata era încă elevă la liceu și locuia cu mai multe colege într-un apartament din Târgu Jiu. Tânăra a decis să rupă relația când a realizat că partenerul ei este extrem de violent și intenționa să o determine să practice prostituția. Băiatul provine dintr-o familie rău famată, cu ”afaceri” în zona proxenetismului, Raimond având antecedente penale încă din perioada în care era încă minor, arată anchetatorii. Odată cu despărțirea, Denisa a trecut printr-un adevărat coșmar care s-a finalizat cu uciderea ei.

A fost terorizată fizic și psihic, a fost nevoită să se întoarcă în locuința părinților de teama fostului prieten care o hărțuia în toate modurile posibile, de la mesaje vocale, mesaje scrise, urmăriri cu mașina, amenințări cu moartea. Fata a cerut ajutorul poliției cu puțin înainte să fie omorâtă, dar problema s-a rezolvat doar pe moment, Raimond renunțând să-și urmărească victima pentru o scurtă perioadă de timp.

Când Denisa a fost admisă la facultate și a început o relație cu un alt băiat, Raimond a devenit extrem de violent și nu a contenit să amenințe cu moartea, cerându-i fetei să se întoarcă la el pentru a ascede împreună ”în lumea bună”.

Refuzurile categorice ale Denisei l-au înfuriat și mai mult pe tânărul gelos. În seara de 14 iulie 2021 Raimond află de la un prieten că fosta sa prietenă fusese văzută la plimbare în zona Peșterii Muierii în compania unui alt băiat. Raimond s-a urcat în mașină și s-a îndreptat către locul indicat, întâlnidu-se pe drum cu autoturismul în care se aflau Denisa și noul ei iubit. I-a urmărit o perioadă în trafic, iar apoi, după o serie de șicane, a reușit să le blocheze drumul.

Cât timp a durat această urmărire, Denisa și prietenul ei au chemat în ajutor alte persoane, amici pentru a le acorda sprijin. Printre aceștia s-a aflat și un polițist de la serviciul rutier, prieten cu noul iubit al Denisei.

Între bărbați ar fi avut loc o altercație verbală, însă Raimond nu s-a arătat interesat să rezolve problema ”bărbătește”, gândul său fiind unul singur, să-și determina fosta prietenă să reia relația cu el.

”Totuși martorul era polițist”

Pentru că știa că nu are cum să o determine cu vorba bună, Raimond s-a îndreptat spre mașina unde se adăpostea fata și a început să o amenințe cu cuțitul. De teama, fata iese afară și încearcă să se refugieze în mașina unuia dintre prietenii chemați în ajutor despre care știa că este polițist, doar că acesta, speriat, a demarat în trombă deși fata se agățase de portieră sperând să scape de agresor.

”Martorul s-a speriat, şi chiar dacă nu a avut cunoştinţă de intenţiile victimei a demarat în trombă, dând dovadă nu numai de frică, (totuşi martorul era poliţist) a părăsit locul faptei, auzind în acelaşi timp şi zgomotul specific de zgâriere şi ţipetele disperate ale victimei, care doar a zgâriat autoturismul în efortul disperat de a scăpa de inculpat”, se arată în rechizitoriu.

Fata este lăsată în mâna criminalului de noul ei iubit

Un comportament similar a avut și noul ei iubit care a fugit de la fața locului lăsând-o pe fată pe mâna criminalului care amenința cu cuțitul. ”Acest martor, lipsit de spirit civic şi empatie faţă de victimă, cu care se plimbase în seara respectivă, a ales să fugă cu maşina la o cârciumă din apropiere, fiind speriat de briceagul inculpatului, potrivit propriilor spuse”, au reținut anchetatorii.

Totuși acesta din urmă a apucat să sune la 112 de două ori și să ceară ajutorul poliției.

Ultimele 30 de minute din viața Denisei

Până să intervină polițiștii, Raimond a avut răgaz să o înjunghie în stradă pe Denisa de 12 ori în special în zona gâtului și a toracelui. Fata este luată pe sus de criminal și băgată în mașină, pe bancheta din spate, unde supraviețuiește aproximativ o jumătate de oră.

Cu polița pe urme, Raimond se îndreaptă către casa părinților săi din Târgu Jiu, sparge un baraj al poliției și reușește să parcheze mașina în curte, cu fata în agonie în mașină, pe bancheta din spate. Când polițiștii au ajuns într-un final la casa criminalului l-au găsit spălându-se pe mâini de sânge, la pompa din curte, iar Denisa nu mai avea semne vitale.

Raimond a îndrugat o serie de minciuni polițiștilor, încercând să scape de acuzațiile de omor. Le-a spus mai întâi că a fost ”tăvălit” de niște ciobani și că nu el este autorul crimei, apoi, în anchetă, a continuat să mintă, construind tot felul de scenarii care au fost anulate de probe.

Portretul criminalului

Când au decis să dea sentința cea mai grea, detențiunea pe viață, judecătorii au ținut cont de profilul criminalului, dar și de anturajul în care acesta a crescut și a fost educat în adolescență și ulterior.

Din raportul de evaluare, întocmit din dispoziția instanței de fond, a rezultat că inculpatul nu se află la prima abatere de natură penală, debutul infracţional producându-se în perioada minoratului, atunci când a fost dispuse faţă de acesta o măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 30.05.2016 pentru săvârşirea infracțiunii de favorizare a infractorului, se arată în documentul citat. Raimond a declarat organelor de poliţie că ar fi condus un autoturism fără permis, deşi în fapt autorul infracţiunii fusese unchiul său.

În același raport se arată că inculpatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea normelor rutiere, iar împotriva sa şi a tatălui său au fost formulate numeroase sesizări în legătură cu infracţiuni de ameninţare cu moartea direct, prin alte persoane sau mediul virtual.

Mai mult, deşi inculpatul a negat în faţa instanţei, acesta a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu minor şi viol, (fapt recunoscut de inculpat la vremea cercetărilor), însă victima având vârsta de 14 ani şi 11 luni, iar inculpatul având vârsta de 16 ani, în cauză s-a reţinut cazul de împiedicare a punerii în mişcare a acțiunii penale, respectiv fapta nu a fost săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de lege.

În completarea tabloului familial al criminalului judecătorii au avut în vedere și că ”o parte dintre membrii familiei inculpatului, printre care şi mama sa, au fost condamnaţi în primă instanţă (cauza aflându-se în al doilea ciclu procesual) pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, se arată în raportul de evaluare. În plus, în același document se arată că mama tânărului era cea care îl îndemna să racoleze tinere pe care să le determine ulterior să se prostitueze.

Se mai reţine în referatul mai sus citat, că, cu ocazia audierilor, inculpatul a admis că mai multe rude au fost condamnate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (mama biologică, mătuşa, unchiul şi una dintre surori, însă el a avut doar calitatea de martor).

Sentința finală: detenție pe viață

Analiza modului de viață al tânărului a fost esențială pentru judecători, care au fost conviși astfel că ”arealul de dezvoltare al inculpatului este unul dominat de violenţă, cu maxim potenţial criminogen. Reducerea riscului de recidivă în cazul inculpatul este dificilă prin prisma factorilor de risc identificaţi, dar şi a resurselor personale inexistente (nu are experienţă şi nici motivaţie pentru muncă, nivelul educaţional este redus şi al celor familiale limitate)”.

Acestea au fost parte dintre argumentele luate în considerare de judecătorii din Gorj ințial, care au decis pe 11 octombrie 2022 să-l condamne la închisoare pe viață pe Raimond, pedeapsă menținută și de Curtea de Apel Craiova printr-o sentință definitivă pronunțată pe 10 februarie 2023. Instanța a decis ca Raimond să plătească daune morale în valoare de 200.000 lei pentru părinții victimei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
Un polițist din Ploiești este cercetat pentru infracțiunea de viol, după ce o femeie l-a acuzat că a abuzat-o sexual
Un polițist din Ploiești este cercetat pentru infracțiunea de viol, după ce o femeie l-a acuzat că a abuzat-o sexual
Un poliţist din Ploieşti este acuzat de viol de o femeie care a depus o plângere penală, aceasta reclamând faptul că ar fi abuzat-o sexual, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova...
#crima, #gorj, #pestera muierii ONG, #omor, #condamnare viata, #Curte Apel, #politist, #fata omorata , #crima