Aproape iertat că a vrut să-și otrăvească bunica, un bărbat cu probleme psihice a omorât în bătaie singurul om care i-a întins o mână de ajutor

Joi, 25 August 2022, ora 04:01
5247 citiri
Aproape iertat că a vrut să-și otrăvească bunica, un bărbat cu probleme psihice a omorât în bătaie singurul om care i-a întins o mână de ajutor
Ani grei de închisoare pentru bărbatul care și-a aruncat binefăcătorul în fântână FOTO botoșăneanul.ro

Constantin Mihai A., un bărbat din Botoșani, diagnosticat cu probleme psihice, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru omor calificat.

Victima a fost chiar singurul om care i-a acordat o mână de ajutor, în condițiile în care rudele sale au refuzat să se îngrijească de el.

În urmă cu zece ani, Constantin Mihai A. a încercat să-și omoare bunica paternă, otrăvind-o, însă atunci a primit o pedeapsă simbolică de doar doi ani de închisoare, deși fusese găsit vinovat pentru tentativă de omor.

După acest episod, omul, bolnav fiind, diagnosticat cu tulburare de personalitate de tip impulsiv, intelect de limită, nu a mai fost primit acasă de către familia lui, găsindu-și un refugiu în casa unui vecin, care l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit tot suportul.

Deși între cei doi existau conflicte frecvente, iscate pe fondul afecțiunilor lui Constantin Mihai, vecinul nu a ascultat de gura lumii și a continuat să-și țină oaspetele în gospodărie, chiar ocupându-se să-l interneze de fiecare dată când crizele deveneau de nestăpânit. Nu l-a abandonat nici măcar atunci când chiar copiii lui au decis să plece din casă pentru că nu mai rezistau să locuiască în același loc cu Constantin.

În noaptea în care s-a petrecut crima (13-14 ianuarie 2022) cei doi au avut un conflict. S-au certat pentru că Mihai Constantin fumase toate țigările ocrotitorului său, în scurt timp cearta transformându-se într-o încăierare.

Într-un acces de furie, bărbatul l-a bătut pe cel care îi oferise adăpost până l-a lăsat lat la pământ. Crezând că l-a omorât, l-a urcat într-o roabă apoi l-a aruncat într-o fântână secată, aflată la 200 de metri distanță față de casă.

Crima a fost descoperită la câteva zile, abia când oamenii din sat au intrat la bănuieli, vâzând că vecinul lor, un om sociabil, nu mai dă niciun semn de viață. La insistențele sătenilor, Constantin a recunoscut totul, indicându-le inclusiv fântâna unde aruncase trupul bărbatului.

Abia atunci au fost anunțate autoritățile.

La necropsie, medicii legiști au stabilit că bărbatul a murit sufocat, deci încă trăia atunci când a fost aruncat în fântână. Avea însă pe corp multiple traumatisme, semn că fusese pur și simplu jucat în picioare. Avea fracturi de coaste, în zona lombară, fractură de bazin, lovituri la cap și în zona inimii, insclusiv rupturi cardiace.

În fața instanței criminalul și-a recunoscut fapta, însă judecătorii au remarcat că bărbatul nu manifestă nici cea mai vagă urmă de regret, deși medicii au stabilit că, în ciuda afecțiunilor sale, omul avea discernământ atunci când și-a omorât binefăcătorul.

Dat fiind gravitatea faptei, judecătorii din cadrul Tribunalului Botoșani au stabilit ca Mihai Constantin să fie condamnat la pedeapsa maximă, 25 de ani de închisoare în regim de detenție. În plus, instanța a decis ca individul să plătească familiei despăgubiri morale în valoare de 50.000 de lei.

Fiica victimei a cerut daune în valoare de 500.000 de lei, însă instanța a apreciat că suma este mult prea mare în comparație cu posibilitățile financiare ale criminalului.

Decizia Tribunalului Botoșani nu este definitivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#crima, #Botosani, #crima botosani, #bolnav psihic crima, #inchisoare , #crima