Cine sunt victimele odiosului criminal din Bascov care și-a masacrat familia. Bărbatul ar fi premeditat totul în amănunt

Miercuri, 10 August 2022, ora 14:22
10908 citiri
Cine sunt victimele odiosului criminal din Bascov care și-a masacrat familia. Bărbatul ar fi premeditat totul în amănunt
Scena crimei de la Bascov, județul Argeș FOTO ziarulobiectiv.ro

Silvia Rusu în vârstă de 6 ani, Gențiana Rusu, în vârstă de 49 de ani, Iulia Letcan în vârstă de 73 de ani, Aurel Letcan în vârstă de 79 de ani și Marius Letcan în vârstă de 50 de ani sunt cele cinci victime ale oribilei crime din comuna argeșeană Bascov.

Viorel L. în vârstă de 53 de ani, un bărbat cu grave probleme de sănătate, este principalul suspect al crimei. A fost reținut, marți 9 august, imediat după ce medicul Gheorghe Rusu și-a descoperit întreaga familie masacrată în casă.

Din primele informații se pare că prima victima a fost Aurel Letcan, tatăl criminalului. Bărbatul avea 79 de ani, se pensionase de câțiva ani după o lungă carieră de inginer biolog. Iulia, soția bătrânului și mama criminalului, se pare că ar fi fost ucisă în somn.

Au urmat apoi ceilalți trei membri ai familiei. Sora presupusului criminal, Gențiana, în vârstă de 49 de ani, era șef laborator la UM 02497 Pitești (Spital Militar Pitești), fiica acesteia, Silvia, o fetiță în vârstă de 6 ani și Marius, taximetrist, fratele mai mic al ucigașului.

Crima a fost descoperită marți după-amiază de Gheorghe Rusu, medic în cadrul Spitalului Militar din Argeș, cu grad de locotenent colonel (în retragere).

Ordinea exactă a crimelor nu a fost încă stabilită de către criminaliști, dar primele probe indică faptul că Viorel și-a ucis, în noaptea de 8 spre 9 august, părinții și apoi, la primele ore ale dimineții de 9 august, sora, nepoata și fratele, așteptând mai întâi să plece de acasă cumnatul său.

Viorel locuia împreună cu părinții săi și cu fratele mai mic într-o casă separată de clădirea în care trăiau cumnatul, sora și nepoata sa.

Surse apropiate de anchetă spun că prima dată și-a atacat tatăl pe care l-a așteptat să iasă din baie. L-a lovit în partea din spate a capului cu un corp dur, apoi cu o armă ascuțită, posibil cuțit. Ulterior și-a atacat mama care dormea la acea oră. A urmat apoi o strategie bine gândită cu mult timp înainte. A așteptat să plece de acasă cumnatul său, medicul Rusu și apoi și-a continuat planul, ucigând cu o cruzime de nedescris pe sora, nepoata și pe fratele său.

Există informații că întreg planul este scris într-o agendă, semn că individul premeditase totul cu mult timp înainte.

Viorel era cunoscut cu afecțiuni medicale psihice încă din 2006 și era sub tratament de specialitate de ultimă generație. Ar fi recunoscut la audieri că nu a respectat tot timpul sfaturile medicului curant și că nu lua tot timpul medicamentele. Suferea de schizofrenie, o afecțiune psihică gravă, dar care poate fi ținută în frâu cu tratament permanent.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței care va stabili modalitatea în care va fi încarcerat cât timp se va afla sub puterea unei măsuri preventive. Având în vedere problemele sale medicale, este puțin probabil să fie dus într-un centru de arestare preventivă al Poliției Române.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Principalul suspect în cazul femeii omorâte al cărei cadavru a fost găsit în apropierea autostrăzii A1 a fost depistat după seria IMEI a telefonului. Cetățeanul turc Cam Abdulkadîr a...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#crima, #Bascov Arges, #masacru, #crima Arges , #crima