Cazul crimei șocante de la Sibiu. Bărbatul suspectat că i-a ajutat pe ucigaşii omului de afaceri Adrian Kreiner, arestat preventiv

Autor: N.G.
Vineri, 17 Noiembrie 2023, ora 18:29
5780 citiri
Cazul crimei șocante de la Sibiu. Bărbatul suspectat că i-a ajutat pe ucigaşii omului de afaceri Adrian Kreiner, arestat preventiv
Ilie Sitariu a fost arestat preventiv FOTO captură video

Bărbatul din judeţul Timiş care a fost reţinut sub suspiciunea de favorizarea infractorului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii îl acuză că i-a transportat şi găzduit pe cei trei bărbaţi care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreinei şi l-au torturat, ceea ce a dus la decesul victimei.

Ilie Sitariu, în vârstă 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa jud. Timiş, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat percheziţii domiciliare.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă: În baza art. 226, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.11.2023, până la data de 16.12.2023, inclusiv, a inculpatului S. I., ..., cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin 1 CP. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului S. I.”, se precizează în minuta încheierii Tribunalului Sibiu. Bărbatul poate contestat decizia la instanța superioară.

Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori”, a transmis procurorul care coordonează ancheta.

Suspect reținut și apoi eliberat

Vineri dimineață, s-a decis eliberarea bărbatului din Dolj considerat inițial ca principal suspect al crimei. Anchetatorii au considerat că nu sunt suficient de multe probe pentru luarea unei măsuri preventive. Individul a fost prins într-o comună din Dolj și dus la audieri în cursul nopții de joi spre vineri.

”În continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., în baza unui mandat de aducere, un bărbat din județul Dolj a fost condus la sediul I.P.J. Sibiu.

Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
#crima Sibiu, #Adrian kreiner, #complice arestat, #sitariu ilie , #crima