Noi detalii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Polițiștii au ajuns în patru minute după plecarea agresorilor. Cât a durat atacul

Autor: N.G.
Vineri, 12 Ianuarie 2024, ora 22:26
4499 citiri
Noi detalii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Polițiștii au ajuns în patru minute după plecarea agresorilor. Cât a durat atacul
Omul de afaceri a fost ucis în timpul unui jaf, în locuința sa FOTO Facebook

Patru minute este perioada scursă între momentul în care cei trei suspecţi în cazul morţii lui Adrian Kreiner au părăsit vila omului de afaceri şi momentul în care poliţiştii sibieni au ajuns la victimă, potrivit informaţiilor prezentate într-un document al Curţii de Apel (CA) Alba Iulia.

În încheierea penală întocmită de către CA Alba Iulia, privind respingerea contestaţiei depuse de către suspectul Ghiţă Laurenţiu împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a dispus arestarea preventivă, este prezentată "starea de fapt" reţinută de procuror în faţa instanţei sibiene, din care reiese că primii doi suspecţi au pătruns în curtea imobilului în 6 noiembrie 2023 la ora 02:22, la ora 03:00 părăsind toţi trei locuinţa şi curtea, victima fiind descoperită de poliţişti la ora 03:04.

"În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate în exteriorul imobilului, s-a constatat faptul că doi dintre cei trei autori pătrund în curtea imobilului la ora 02:22, prin forţarea unei structuri metalice din zidul ce împrejmuieşte imobilul, iar unul dintre autori produce un scurtcircuit la unul dintre felinarele amplasate în interiorul curţii, determinând stingerea acestora la ora 02:26.

În continuare, cei doi autori reuşesc să deschidă un geam termopan de la garaj (garajul fiind integrat în casă) şi reuşesc să pătrundă în interiorul acestuia la ora 02:36, cu menţiunea că din garaj se poate pătrunde direct în living, prin intermediul unei uşi care era descuiată. La ora 02:46 pătrunde în curte prin acelaşi loc şi al treilea autor care, după pătrundere, repune la locul ei structura metalică din zid pentru a nu fi observată pătrunderea. Ulterior, acesta intră în garaj", se arată în document.

La ora 02:58, unul dintre autori iese afară din imobil, merge pentru câteva secunde la colţul din faţă al casei, după care intră înapoi în vilă. Un minut mai târziu, la ora 02:59, acelaşi autor iese din nou din locuinţă şi escaladează zidul din spate ce împrejmuieşte imobilul, chiar în dreptul camerei de supraveghere care îi surprinde parţial faţa (zona ochilor şi a nasului).

După aproximativ 40 de secunde, acesta sare înapoi în curte şi intră în imobil, după care "imediat se poate observa cum toţi cei trei autori părăsesc locuinţa şi curtea victimei, la ora 03:00, prin acelaşi loc prin care au şi intrat". Atacul a durat, în total, 38 de minute, de la momentul intrării în curtea locuinței.

16 ceasuri, sustrase de atacatori

Potrivit celor prezentate de procuror în faţa Tribunalului Sibiu, când a fost admisă propunerea de arestare a celor trei inculpaţi, a rezultat că în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea imobilului şi ulterior în interiorul casei unde se afla omul de afaceri, împreună cu fiica sa şi partenera sa.

Urmare a leziunilor traumatice suferite, omul de afaceri a decedat în spital o zi mai târziu. Din cercetările efectuate în cauză s-a concluzionat că autorii au supravegheat anterior locuinţa victimei din interiorul unei case nelocuite situată în apropiere.

Potrivit unui alt suspect arestat în cauză, au fost sustrase 16 ceasuri, cel mai scump de 120.000 de euro, îngropate temporar după comiterea jafului.

Doi dintre bărbaţii care l-au bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Ghiţă Laurenţiu, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. Adus în ţară, Ghiţă Laurenţiu se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

În ceea ce-l priveşte pe Minae, contestaţia depusă de către acesta împotriva deciziei de arestare preventivă emise de Tribunalul Sibiu se va judeca în 25 ianuarie la CA Alba Iulia. Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost găsit.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#crima Sibiu, #Adrian kreiner, #suspecti crima sibiu , #crima