Cu arma la tâmplă. Cum a scăpat fiica omului de afaceri Adrian Kreiner de atacatorii care i-au ucis tatăl: „Mă întrebau continuu unde sunt banii”

Autor: N.G.
Vineri, 12 Ianuarie 2024, ora 03:40
8209 citiri
Cu arma la tâmplă. Cum a scăpat fiica omului de afaceri Adrian Kreiner de atacatorii care i-au ucis tatăl: „Mă întrebau continuu unde sunt banii”
Laurențiu Ghiță este primul adus în țară, dintre cei trei suspecți FOTO / captură video

Hotărârea prin care a fost confirmată arestarea preventivă a unuia dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu, Laurențiu Ghiță, cuprinde și detalii șocante despre modul în care a reușit să scape fiica victimei.

Tânăra a fost amenințată cu pistolul încărcat la tâmplă pentru a dezvălui „unde sunt banii”. Atacul a avut loc în dimineața zilei de 6 noiembrie 2023. În jurul orei 02:30, cei trei criminali au intrat prin efracție în curtea imobilului unde se afla Adrien Kreiner, împreună cu fiica și concubina sa.

”Asupra persoanei vătămate Kreiner Adrian, care se afla la parterul locuinței, au fost exercitate multiple acte de violență la nivelul capului, trunchiului precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliție la ora 03:04 în stare de inconștiență cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliție si continuate de către echipajul medical”, se precizează în referatul procurorilor.

Alarmată de zgomotul produs la parter, fiica omului de afaceri, care se afla într-un dormitor la etajul 1 al imobilului, a ieșit să vadă ce se întâmplă, observând la parterul locuinței pe unul dintre autori care avea o cagulă pe cap, totodată fiind observată şi ea de către atacator.

„M-a împins cu picioarele și a început să mă lovească”

S-a întors în dormitor și a încuiat ușa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing, de unde a sunat la 112. Doi dintre cei trei autori au urcat la etaj și au rupt ușa dormitorului, după care au pătruns în dressing, persoana vătămată declarând că ”m-au lovit peste mână și astfel mi-au căzut telefonul și briceagul. Bărbatul mai înalt stătea în partea stângă a dressingului şi nu spunea nimic, însă cel mai mic de statură, care avea ochii căprui spre verde, s-a apropiat de mine, m-a întrebat agresiv pe limba engleză unde sunt banii, iar când i-am spus că nu știu, m-a împins cu picioarele și a început să mă lovească, m-a ridicat de la pământ, m-a amenințat cu arma la tâmplă, întrebându-mă încontinuu unde sunt banii. I-am răspuns că nu știu, dar pot să-i dau banii mei din geantă.”

După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 euro şi aproximativ 100 de lei), a fost amenințată din nou cu pistolul de către unul din atacatori care l-a încărcat și i l-a pus la cap, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat şi le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Înainte de a pleca la parterul locuinței, atacatorul înarmat i-a spus persoanei vătămate că îl va omorî pe tatăl său și a părăsit camera ducându-se la parter”, se mai menționează în document.

Tânăra a reușit, în final, să sune la 112, dar rănile suferite de tatăl său au fost grave, iar bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Unul dintre suspecți nu a fost găsit

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins contestaţia depusă de către Ghiţă Laurenţiu împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a confirmat, în 30 decembrie, arestarea preventivă dispusă în lipsă. Ghiţă Laurenţiu a fost adus în ţară din Scoţia, la sfârşitul lunii decembrie, când a început şi executarea mandatului de arestare preventivă emis în data de 19 noiembrie, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 30 decembrie şi până la data de 28 ianuarie, inclusiv.

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Ghiţă Laurenţiu, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. În ceea ce priveşte judecarea contestaţiei depusă de către Marian Cristian Minae împotriva deciziei de arestare preventivă emise de Tribunalul Sibiu, aceasta se va judeca în 25 ianuarie.

Poliţia Română îl caută încă pe cel de-al treilea suspect - Cosmin Costinel Zuleam. Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#crima Sibiu, #Adrian kreiner, #Laurentiu ghita, #pistol , #crima