Două românce, ucise cu o „ferocitate fără precedent” în Italia. Autorul dublei crime a fost arestat și este tot român

Duminica, 07 Ianuarie 2024, ora 07:37
4906 citiri
Două românce, ucise cu o „ferocitate fără precedent” în Italia. Autorul dublei crime a fost arestat și este tot român
Ucigașul este tot un român, de 24 de ani, pe nume Omar Edgar Nedelkov. FOTO: Pixabay

Autopsia efectuată pe cadavrele celor două românce ucise în noaptea de joi spre vineri în centrul istoric al oraşului Naro a confirmat că Delia Zărnescu (58 de ani), şi Maria Rus (54 de ani) au fost masacrate. Pe cadavrele lor, medicul legist a găsit multiple leziuni, dovadă fără echivoc că ambele au fost bătute cu brutalitate înainte de a muri, de către un român de 24 de ani, pe nume Omar Edgar Nedelkov.

Necropsia, ordonată de procurorul adjunct Elettra Consoli şi de adjunctul Salvatore Vella de la procuratura din Agrigento, a fost efectuată sâmbătă, 6 ianuarie, la morga spitalului San Giovanni di Dio din oraşul Temple, scrie Giornale di Sicilia.

În ziua înmormântării, probabil luni, va fi doliu naţional la Naro, în provincia Agrigento, proclamat de primarul Maria Grazia Brandara, ca un „semn tangibil al apropierii locuitorilor din Naro de familiile victimelor, dar şi de comunitatea românească, parte activă şi productivă a oraşului”.

Un român în vârstă de 24 de ani, arestat pentru dublă omucidere şi profanare de cadavru, se află în închisoarea din Agrigento. Tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde la interogatoriu.

Omar Edgar Nedelkov era deja cunoscut pentru că în trecut fusese acuzat că a furat de la societatea agricolă din satul în care lucra şi că a incendiat cu motorină una dintre sere.

Între timp, procurorii şi carabinierii au reuşit să reconstituie ce s-a întâmplat în noaptea în care cele două femei au fost ucise. Potrivit publicaţiei italiene, acest lucru a fost posibil şi datorită „marii cooperări a comunităţii româneşti, formată din muncitori care trăiesc de ani de zile în Italia”.

Reconstruirea criminaliștilor: Criminalul, invitat la o cină

Astfel, joi seară, la domiciliul Deliei Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, din Via Vinci, a avut loc o cină la care s-a consumat mult alcool. La masă au luat parte un român de 24 de ani şi un alt bărbat de 50 de ani.

Potrivit reconstituirii, tânărul - aflat în stare avansată de ebrietate - ar fi agresat-o sexual pe femeie. Delia Zărnescu, respingând avansurile, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi.

În timpul cinei, cei trei români ar fi vorbit despre compatrioata lor Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Când cei doi români au fost scoşi din casa Deliei Zărnescu, cel mai tânăr s-ar fi îndreptat spre Avenia, unde a bătut la uşa Mariei Rus, în timp ce bărbatul de 50 de ani a mers la casa sa.

Maria Rus, fără să se teamă, i-ar fi deschis uşa bărbatului mai tânăr, iar tânărul de 24 de ani ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi incendiat-o, folosind fotoliul din holul de la intrare.

De pe aleea Avenia, românul beat s-ar fi întors pe Via Vinci, unde ar fi spart uşa de la intrare şi, cu o „ferocitate fără precedent” a ucis-o pe Delia Zărnescu, lovind-o în cap cu tot ce a găsit: piese mici de mobilier, obiecte mai mari de mobilier şi accesorii.

Români din zonă, alertaţi de zgomotul infernal, ar fi intervenit şi grabă şi ar exista şi martori, scrie publicaţia italiană, care precizează că ancheta continuă prin vizionarea imaginilor de pe sistemele de supraveghere video.

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#crima Italia, #romance ucise Italia, #criminal, #Italia , #crima