Procurorii cer expertize ADN în cazul dublei crime de la Bran. Se ia în calcul existența unui complice

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 16:13
3747 citiri
Procurorii cer expertize ADN în cazul dublei crime de la Bran. Se ia în calcul existența unui complice
Tinerii din Bran care au fost uciși FOTO Facebook

Moartea celor doi soţi din Bran, găsiţi plini de sânge, luni dimineaţă, a survenit în urma loviturilor cu un cuţit şi cu un topor, sunt concluziile medicilor legişti.

Anchetatorii anunţă că au solicitat expertize ADN, în baza unor probe descoperite, pentru a stabili dacă suspectul în acest caz a fost singurul agresor sau dacă acesta a avut un complice. Procurorii au găsit şi un bilet scris de suspect, în care acesta încearcă să-şi justifice fapta şi se arată convins că cele două victime i-au făcut vrăji.

„În acest moment avem nişte concluzii referitor la moartea celor două victime, în sensul că au fost agresiuni cu corp tăietor-înţepător – cuţit - dar moartea a survenit în urma loviturilor cu corpul tăietor-despicător, respectiv toporul”, a anunţat, miercuri după amiază, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Rotaru.

Acesta a precizat că medicul legist a constatat „multiple leziuni” pe trupurile celor doi soţi.

De asemenea, investigaţiile medico-legale au arătat că femeia ucisă nu era însărcinată.

Conform anchetatorilor, în perioada următoare se va dispune o expertiză de ADN, întrucât în casa celor doi soţi au fost descoperite mai multe mijloace de probă – articole vestimentare, urme de încălţăminte – pentru a se verifica dacă a existat şi un alt participant la crimă, întrucât nu se poate exclude, în această fază, o astfel de ipoteză.

„Nu există alte indicii în acest sens, dar nu putem exclude în această fază, o astfel de ipoteză”, a subliniat procurorul, referindu-se la posibilitatea existenţei unui al doilea agresor.

Conform sursei citate, anchetatorii au cerut şi aşteaptă, în cursul zilei de miercuri, de la spitalul de psihiatrie documente care să arate dacă suspectul suferea de afecţiuni psihice.

În cursul anchetei, procurorii au descoperit un bilet scris de atacator. Biletul este scris la timpul trecut, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că a fost scris după atac.

„Sunt indicii că starea dumnealui mintală nu ar fi fost cea firească, în sensul că face referiri la divinitate în mai multe rânduri, se referă la mama sa decedată care ar fi ajuns într-un loc mai bun, zice dânsul şi că îşi prefigurează o altă soartă şi invocă şi că i s-ar fi făcut vrăjitorii şi că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji”, a precizat procurorul.

În acel bilet agresorul „mai degrabă justifică” comportamentul.

„Pare mai degrabă un document de justificare”, a precizat procurorul. Luni, doi soţi din comuna Bran au fost găsiţi morţi, plini de sânge, în casa lor din satul Şimon. Principalul suspect un văr al bărbatului care le era vecin, a fost arestat preventiv. Mobilul crimei pare să fi fost un conflict mai vechi pe care bărbatul ucis şi agresorul îl aveau pentru o parcelă de teren care constituia şi obiectul unui litigiu în instanţa de judecată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#crima bran, #ADN, #complice , #eveniment