Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un fenomen va lovi lumea catastrofal: Vor fi fi afectați 240 de milioane de oameni de pe tot globul VIDEO

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 01:12
16159 citiri
Un fenomen va lovi lumea catastrofal: Vor fi fi afectați 240 de milioane de oameni de pe tot globul VIDEO
Zonele de coastă vor fi puternic lovite de creșterea nivelului mării în lume FOTO: Euronews

Schimbările climatice afectează tot Pământul din cauza activității oamenilor, a sporirii emisiilor de carbon și a încălzirii globale. S-a constatat că dezastrele s-au produs peste tot, iar acum noi cercetări efectuate de oamenii de știință din Țările de Jos arată că impactul creșterii nivelului mării a fost ”subestimat” până acum, iar în viitor el va afecta 240 de milioane de oameni.

Creșterea nivelului mării ar putea acoperi de două ori mai mult pământ decât se credea anterior până la sfârșitul secolului, a arătat un nou studiu efectuat de cercetătorii de la firma Data, potrivit Euronews.

Pe măsură ce calotele glaciare și ghețarii se topesc, oceanele noastre se ridică. Modelele actuale prevăd că cele mai răspândite inundații și eroziuni de coastă vor avea loc după ce nivelul mării va crește cu câțiva metri - un scenariu aparent îndepărtat.

Fenomen misterios în Hawaii: Zeci de coloane uriașe de lumină de la pământ la cer în noapte VIDEO

Dar noi cercetări îngrijorătoare arată că de două ori mai mult pământ decât se credea anterior ar putea fi sub apă după unu până la doi metri de creștere a nivelului mării.

„În multe regiuni, timpul disponibil pentru pregătirea pentru expunerea crescută la inundații poate fi considerabil mai mic decât se presupunea până în prezent”, au spus cercetătorii.

Aproximativ 110 milioane de oameni trăiesc în prezent pe terenuri sub nivelul mării, adesea protejate de ziduri și alte apărări de coastă. Însă la doi metri de creștere a nivelului mării, acest număr va crește cu 240 de milioane de oameni, estimează studiul.

Zonele sub nivelul mareelor sunt extrem de vulnerabile la inundații devastatoare. Experții de la firma de cercetare Data din Țările de Jos au vrut să vadă cât de departe sunt cu adevărat unele comunități deasupra nivelului mării.

Folosind măsurători de înaltă rezoluție de la satelitul lider ICESat-2 al NASA, ei au stabilit că cea mai mare parte a coastei este de fapt mult mai mică decât se estimase anterior.

Incident misterios din Marea Britanie investigat: Un OZN gata să se ciocnească cu un avion militar VIDEO

Noi cercetări îngrijorătoare arată că de două ori mai mult pământ decât se credea anterior ar putea fi sub apă după unu până la doi metri de creștere a nivelului mării. De exemplu, o creștere cu doi metri a nivelului mării ar putea pune cea mai mare parte din Bangkok și cei 10 milioane de locuitori ai săi sub nivelul mării.

Într-un scenariu cu emisii ridicate - de încălzire globală cu 4°C peste nivelurile preindustriale - oceanele lumii s-ar putea ridica cu 1,3 metri până în 2100 și ar putea ajunge până la cinci metri până în 2300.

Dacă emisiile sunt reduse pentru a limita încălzirea la mult sub 2 °C, nivelul mediu global al mării ar crește probabil cu 0,3-0,6 metri până în 2100.

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#cresterea nivelului marii, #nivelul marii, #nivelul marii estimare crestere, #schimbari climatice, #incalzire globala , #stiri mediu