Strategii eficiente care îți cresc vânzările

Advertorial
Vineri, 20 Mai 2022, ora 17:14
7497 citiri
Strategii eficiente care îți cresc vânzările
FOTO: shutterstock.com

Indiferent de activitate, scopul final este vânzarea produsului, iar pentru aceasta, ai nevoie mereu de strategii care să te ajute să-ți crești randamentul comercial. Funcționează bine reclama, promoțiile, dar la fel de mult contribuie și onestitatea vânzătorului, implicarea directă a potențialului client și o comunicare eficientă cu acesta.

Onestitatea vânzătorului

Un vânzător onest are beneficiul de a-și transforma clienții în parteneri fideli ai afacerii sale. Cu atât mai mult în cazul unui producător care își comercializează propria marfă, onestitatea este un atu major. A fi un vânzător onest înseamnă să nu subestimezi niciodată capacitatea unui client de a simți că ceva nu este în regulă. Este înțelept să te concentrezi pe o strategie de vânzări care să respecte inteligența clienților, pentru că, în acest mod, vei putea construi relații mai puternice și pe termen lung cu aceștia.

Un element important al onestității este transparența. Cum faci asta? Oferindu-i clientului posibilitatea de a evalua și de a încerca ceea ce cumpără. Nu toate produsele destinate comercializării pot trece prin astfel de teste, dar există soluții. În cazul produselor alimentare, oferirea de eșantioane funcționează perfect, mai ales atunci când vine direct din partea vânzătorului sau clientul poate identifica ușor produsul pe raft. Conceperea și amenajarea standului de vânzare, astfel încât cumpărătorul să vadă exact cantitatea pe care o plătește, sau amplasarea unor cantare electronice, cu ajutorul cărora clientul să poată măsura singur ceea ce cumpără, reprezintă aspecte ce pot aduce reale beneficii. Numeroase modele de cântare sunt extrem de simplu de utilizat, au afișaj intuitiv, iar precizia acestora este garantată de obligația vânzătorului de a realiza o verificare metrologică periodică.

Dialogul deschis și autentic

Un comerciant monosilabic, care evită dialogul sau oferă răspunsuri scurte, va pierde clienți indiferent de calitatea produselor sale, de marcă sau de cât de inspirată este reclama de care beneficiază. A răspunde superficial la curiozitățile, nelămuririle sau solicitările clienților este ineficient și păgubos, pentru că vei genera clientului incertitudine, temeri și lipsă de interes.

Este mult mai inspirat să abordezi temeinic și deschis toate preocupările cumpărătorilor tăi, să le faci demonstrații și să le oferi toate argumentele de care au nevoie, pentru a te asigura că aceștia se simt convinși, în decizia de a cumpăra. Niciodată explicațiile oferite unui client nu sunt doar pentru urechile și ochii acestuia. Amabilitatea, interesul real al vânzătorului sau al asistentului de vânzări sunt sesizate și de alți cumpărători. Entuziasmul unui client este molipsitor și va crește interesul pentru respectiva categorie de marfă. Este indicat să vorbești clar, tare, să zâmbești și să oferi mereu mai multe explicații decât cele punctuale, cerute de client.

Fii cât se poate de autentic! Consumatorii sunt mult mai interesați să cumpere de la cineva cu care pot intra în legătură și care le oferă încredere. Fiind original, îți construiești relații.

Fă-i să revină

S-ar putea spune că aceasta este o strategie uzuală în vânzări. Aplicații, cupoane, reduceri „data viitoare” sunt strategii de marketing clasice. Cele mai multe funcționează, atâta vreme cât sunt în mod real corecte și avantajoase pentru client.

Clienții apreciază să fie auziți și sunt surprinzător de interesați de discuțiile cu vânzătorii, dar și de sondaje, recenzii sau chiar recomandări pe care le pot face vânzătorului sau asistenților lui. Comercianții primesc, în acest mod, un feedback util de la clienți. A utiliza dorința acestora de a-și spune părerea nu este doar o altă demonstrație de onestitate, dar și o sursă utilă de idei și noi abordări ale comerțului. Prin deschiderea mai multor căi de comunicare, obții, în esență, presă și consultanță gratuită, care pot să-ți îmbunătățească randamentul vânzărilor, pentru că reacția unui cumpărător (mulțumit sau nemulțumit) nu este niciodată unică, ci reprezintă o opinie de grup.

Nu în ultimul rând, fiecare client mulțumit este un vector către mai mulți potențiali cumpărători, într-un mod mai eficient decât strategiile clasice de marketing general și fără niciun fel de costuri suplimentare.

În loc de final, un sfat în plus: găsește metode care să-ți surprindă plăcut clienții, depășește-le așteptările și impresionează-i! Pentru acest lucru, nu este nevoie de efort financiar. Îți trebuie doar imaginație, capacitate de conectare reală la tipul clienților tăi, adaptare la stilul lor și un interes constant pentru a le oferi ceea ce au nevoie.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#crestere vanzari, #strategii, #strategii eficiente , #stiri afaceri