Claudiu Năsui anunță o nouă încercare a coaliției de a creşte salariile bugetarilor. ”Politicienii zic că le pasă de deficit”

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 14:42 2552 citiri
Claudiu Năsui FOTO Hepta

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că partidele din coaliţia de guvernare încearcă să crească din nou salariile pentru sectorul bugetar, prin amendamentele pe care le-au depus la ordonanţele privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, acte normative care vor fi discutate, marţi, în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

"Chiar astăzi, coaliţia încearcă să facă o nouă creştere de salarii pentru sectorul bugetar. La ora 16,00 este o şedinţă a Comisiei de buget - finanţe în care din 247 de amendamente, au încercat să strecoare noi creşteri de salarii, de data aceasta pentru Ministerul Finanţelor, pentru Consiliul Concurenţei, pentru Comisia pentru Prognoză şi încă câteva locuri. Amendamentele sunt de la 230, exact asigurarea sinecurilor statului român.

Ei zic public că vor să restructureze aparatul bugetar, să tăiem din cheltuieli, să reducem deficitul, dar, practic, la un proiect pe circuit şi în ultima secundă, vin la comisie cu amendamente pe care le strecoară printr-un maldăr de amendamente, pentru ca ele să nu fie observate nici de presă, nici de Opoziţie şi speră să le treacă", a spus Năsui la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că prin aceste amendamente "se înfiinţează o nouă structură în cadrul Consiliului Concurenţei, se duc mai multe salarii la nivelul grilei şi se adaugă sporurile specifice fondurilor europene, care merg până la 75% din salariul brut".

"Practic, dacă ne uităm la cheltuielile de personal ale statului român, vedem că ele cresc an de an, cresc foarte mult şi în acelaşi timp politicienii zic că îngheaţă salariile, că le pasă de deficit, că nu vor să mai crească cheltuielile, dar cu toate acestea ele tot cresc din cauza genului acestuia de legi şi din cauza genului acestuia de voturi", a mai spus acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News