PSD mută în spațiul public neînțelegerile cu PNL privind măsurile fiscale: ”Guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 14:46
3977 citiri
PSD mută în spațiul public neînțelegerile cu PNL privind măsurile fiscale: ”Guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală”
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

PSD a transmis marți, 21 iunie, că este necesară o discuție urgentă în coaliție privind măsurile de combatere a creșterii prețurilor la carburanți. Partidul a subliniat că propunerile privind reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente ”mult mai corecte” nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri.

În privința scumpirii carburanților, PSD cere stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial.

Într-un comunicat de presă, Partidul Social Democrat salută acordul partidelor din coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi.

În acest sens, social-democraţii solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens.

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor.

”Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluţie de legiferare, preţurile la carburanţi s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de preţuri”, se arată în comunicat.

Paul Stănescu: A venit momentul să ţinem ochii larg deschişi cu toţii, nu doar PSD

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis tot marți că propuneri făcute de partidul său vizează reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente mult mai corecte.

Potrivit acestuia, ”suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate” şi ”nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate”.

”Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alţii se lăfăie în bogăţie acumulată necinstit. Propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conştienţi cu toţii că suntem în situaţia în care nemulţumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci şi climatul de afaceri. Neliniştile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populişti şi speculatori. Suntem angajaţi pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici şi sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă şi mai solidară pentru România”, a argumentat Stănescu într-un comunicat de presă.

El subliniază că povara generată de creşterea preţurilor nu trebuie să fie doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători.

”Am scos România din spirala dezastrului în care intrase şi ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă şi unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ţinem ochii larg deschişi cu toţii, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creşterea preţurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători. Românii ştiu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea preţurilor carburanţilor, creşterea preţurilor la alimente şi, în final, mărirea inegalităţii, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioşi. Suntem la guvernare ca să venim cu soluţii. Iar soluţia propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă şi consensuală a sistemului fiscal”, adaugă liderul social-democrat.

Paul Stănescu susţine că ”cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor înseamnă că se ascunde de marile probleme şi frici ale românilor”.

”Riscăm ca în acest context inflaţionist, care se anunţă de durată, munca prestată de angajaţi să devină doar o povară, nu şi o recompensă. Dacă salariul este înghiţit de marile creşteri de preţuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect”, spune secretarul general al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#crestere preturi carburanti, #coalitie psd pnl, #masuri fiscale PSD, #Paul Stanescu PSD , #stiri PSD