Descoperire șocantă în creier: ”Am fost surprinși să găsim așa ceva acolo” VIDEO

Joi, 16 Iunie 2022, ora 01:21
6589 citiri
Descoperire șocantă în creier: ”Am fost surprinși să găsim așa ceva acolo” VIDEO
Creierul poate atinge temperaturi de 40 de grade, mai mari decât cele ale corpului FOTO: Yahoo Life

Cercetătorii de la Laboratorul Medical Research Council (MRC) Cambridge din Marea Britanie, care au efectuat un studiu publicat în revista Brain din 13 iunie 2022, au făcut o descoperire cu totul neobișnuită: creierul sănătos este mai fierbinte decât se credea până acum, depășind 40 de garde Celsius.

Analiza oamenilor de știință a constatat că temperatura creierului uman scade noaptea și crește în timpul zilei, potrivit Independent.

La bărbații și femeile sănătoase, temperatura din gură este de obicei mai mică de 37 de grade Celsius, însă temepratura medie a creierului este de 38,5 grade Celsius. Cu toate astea, regiunile mai profunde ale creierului uman pot fi adesea mai calde, chiar fierbinți, atingând 40 de grade Celsius, în special la femei, în timpul zilei.

”Pentru mine, cea mai surprinzătoare descoperire din studiul nostru este că creierul uman sănătos poate atinge temperaturi chiar diagnosticate ca febră, oriunde în altă parte a corpului”, a spus dr. John O’Neill de la MRC.

Teorie neobișnuită a astronomilor: Există o lume invizibilă alături de noi VIDEO

”Am descoperit că temperatura creierului scade noaptea înainte ca oamenii să meargă la culcare și crește în timpul zilei. Există motive întemeiate să credem că această variație zilnică este asociată cu sănătatea pe termen lung, ceva pe care sperăm să îl investigăm în continuare”, a dăugat expertul britanic.

Noul studiu condus de Laboratorul pentru biologie moleculară MRC din Cambridge, Marea Britanie, a produs prima hartă 4D a temperaturii creierului uman sănătos. Aceasta răstoarnă câteva ipoteze anterioare și arată măsura în care temperatura creierului variază în funcție de regiunea creierului, vârstă, sex și momentul zilei.

Fenomen șocant detectat: Gigantul descoperit în oceane se prăbușește, fatal pentru întreaga lume VIDEO

Cercetătorii au recrutat 40 de voluntari, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, pentru a fi scanați dimineața, după-amiaza și seara târziu, pe parcursul unei zile la Edinburgh.

Cercetătorii au descoperit că structurile profunde ale creierului sunt frecvent mai calde de 40 de grade Celsius, iar cea mai mare temepratură înregsitrată a fost de 40,9 grade Celsius. S-a constatat că, creierul feminin era cu aproximativ 0,4 grade Celsius mai cald decât al bărbaților.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#creier, #creier studii, #temperatura, #studii creier, #creierul uman, #creier femei, #creier barbati , #stiri sanatate
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Au descoperit și 'mnealor că unora le f'erb creieri-n cap...