Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Metodă neașteptată descoperită, ce vă crește performanța creierului și elimină uitarea

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 00:50
7039 citiri
Metodă neașteptată descoperită, ce vă crește performanța creierului și elimină uitarea
Muzica ritmată a grupului ABBA vă poate crește performanța creierului FOTO: MSN

Un studiu important pentru sănătatea oamenilor a fost efectuat de către experții de la Universitatea Tsukuba din Japonia, care a analizat îmbunătățirea performanțelor creierului. Ei au constatat că acest lucru poate fi obținut prin ascultarea unei muzici ritmate, care creează starea de plăcere și mărește funcția executivă a minții umane.

Studiul, care a fost publicat pe 5 mai 2022 în revista Nature Scientific Reports, relevă faptul că audierea unei muzici ritmate precum cea a grupurilor ABBA sau Bee Gees poate crește performanța creierului, potrivit Daily Mail.

Oamenii de știință de la Universitatea Tsukuba din Japonia au descoperit că această practică îmbunătățește ”funcția executivă” a persoanelor, acel set de abilități mentale, care ne permit să ne concentrăm și să ne amintim.

Experții anunță o catastrofă îngrozitoare ce va lovi lumea: 200 de milioane de oameni își vor pierde casele VIDEO

”Rezultatele au fost surprinzătoare. Am descoperit că muzica ritmată a îmbunătățit funcția executivă și activitatea în cortexul prefrontal dorsolateral stâng, doar la participanții care au raportat că muzica le-a provocat o senzație puternică și o stare de limpezime a minții”, a spus profesorul Hideaki Soya, autorul studiului.

Atât muzica, cât și exercițiile fizice, precum dansul, fitness-ul aerobic poate îmbunătăți și funcția executivă, acestea fiind binecunoscute că provoacă sentimente de plăcere prin stimularea eliberării de dopamină în creier.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

Experții din Japonia au efectuat imagistica cerebrală a participanților care au luat parte la studiu, în timp ce aceștia au finalizat o sarcină de potrivire a culorilor și a cuvintelor.

Cei 58 de oameni au realizat aceste sarcini înainte și după ce au ascultat trei minute de muzică ritmată, o piesă groove concepută pe Garage Band, cu un ritm de 120 de bătăi pe minut, ”un tempo potrivit pentru un stil ritmat cu bătăi de tobe”.

Studiul a demonstrat că piesa ritmată a crescut funcția executivă și activitatea cortexului. Acest lucru arată că melodiile sporesc puterea creierului al celor care au un răspuns psihologic îmbunătățit la muzică.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Inovațiile în inteligența artificială și neuroștiință continuă să uimească. Intel, celebrul creator de procesoare pentru calculatoare, se mândrește cu o nouă invenție: un...
#creier, #creierul uman, #muzica, #ABBA, #functie cognitiva, #functie executiva, #creier performanta, #pierderea memoriei , #stiri sanatate
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și totuși, ca The Beatles n-ajută niciuna!