Cum te pregăteşti de accesarea unui credit. Cei 5 paşi importanţi pe care trebuie să-i faci înainte de a depune dosarul

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 11:30
7678 citiri
Cum te pregăteşti de accesarea unui credit. Cei 5 paşi importanţi pe care trebuie să-i faci înainte de a depune dosarul
Provocările actuale pun în prim-plan importanța unei decizii îndelung analizate FOTO Pixabay.com

Sunt destule momente în viață unui om când nevoia unei sume consistente de bani, venită cât mai repede și nu în transe, te salvează de foarte multe bătăi de cap.

Însă nici accesarea unei facilități de creditare fără calcule și o bună informare în prealabil nu iți va aduce un somn prea liniştit, în cazul în care vei realiza, pe parcurs, că nu poți duce contractul până la capăt. Iar împrumutul de la rude, prieteni apropiați nu reprezintă opțiunea cea mai potrivită, având în vedere că suma este consistentă.

Ziare.com îți explică in cadrul rubricii Banii tăi care sunt pașii importanţi pe care ar trebui să îi faci înainte de a face un împrumut bancar, pentru un demers cât mai simplu şi fără griji, care să-ţi acopere plățile unei nevoi stringente.

Fie că vorbim despre un credit ipotecar, fie despre un credit de nevoi personale, card de credit etc, trebuie să te documentezi si să identifici corect nevoile, să-ţi prioritizezi bugetul pe o perioadă determinată de contractul pe care vei avea responsabilitatea să il respecţi şi să il duci până la capăt.

Primul pas

pe care specialiştii financiari îl recomandă este o analiză serioasă a nevoii de a accesa produsul bancar şi o analiză cât mai onestă cu privire la certitudinea veniturilor actuale. Mai mult, cât de sigure sunt acestea pentru următorii 2, 5, 10 ani.

Al doilea pas

ar fi acela care se referă la identificarea cât mai clară a produsului de finanțare care ţi se potriveşte: credite pentru achiziția sau construirea unei locuințe, credite de consum (card de credit, credite pentru nevoi personale fără ipotecă, credite pentru nevoi personale cu ipotecă, credite pentru nevoi personale specifice sau creditele acordate pentru refinanțarea unor facilități contractate anterior).

Al treilea pas

se referă la suma pe care o poţi împrumuta. Motiv pentru care este important să auto-evaluezi, periodic, în ce stadiu esti cu veniturile și cheltuielile. Înainte de a solicita un credit, este necesar să faci un calcul preliminar si realist şi să proiectezi veniturile în timp, aceasta ca să poţi identifica disponibilitatea achitării lunare a obligației de plată conform contractului.

Al patrulea pas

la care este necesar să te gândeşti înainte este cel legat de documentele pe care trebuie să le pregateşti pentru instituţia financiar-bancară. Din timp, poți să identifici unul sau mai mulți finanțatori alături de care dorești să continui procesul de creditare, în functie de ofertele puse la dispoziţie, pentru a o găsi pe cea mai potrivită.

Al cincilea pas

important ar fi cel legat de momentul în care vei primi un raspuns și vei avea nevoie să cunoşti care sunt etapele următoare. În cel mult 30 de zile, banca îţi va trimite un răspuns legat de eligibilitatea pentru o linie de credit și îți poate furniza o ofertă in acest sens. Astfel, vei primi formularul "Informații standard la nivel european privind creditul pentru consumatori", pe care e foarte important să îl citesti cu atenție şi apoi să soliciţi informaţii suplimentare.

CEC Bank te invaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#credite, #imprumut, #rude, #credit ipotecar, #contract, #finantatori, #oferta, #Banca, #suma , #Banca