Cum îți crești șansele pentru obținerea unui credit urgent

Advertorial
Vineri, 25 Februarie 2022, ora 18:49
7535 citiri
Cum îți crești șansele pentru obținerea unui credit urgent
FOTO: sortter.com/ro-ro/

Instituțiile financiare nebancare sunt cunoscute, în general, pentru condițiile mai îngăduitoare de creditare. Însă, asta nu înseamnă că toate cererile de acordare a împrumuturilor primesc undă verde. Dacă vrei să obții un credit urgent, există câteva metode care te ajută să-ți îmbunătățești șansele de a primi banii de care ai nevoie.

De cele mai multe ori, situațiile neprevăzute care apar în viața ta necesită sume frumoase de bani, de care nu dispui pe moment. În astfel de cazuri, te poți gândi la accesarea unui împrumut. Creditul bancar de nevoi personale reprezintă o primă soluție, însă, dacă nu îndeplinești condițiile de eligibilitate ale băncilor, îți poți lua adio de la această variantă. A doua soluție, pe care o poți lua în considerare, se referă la creditul urgent online, pe care îl poți obține, mult mai ușor, de la instituțiile financiare nebancare (IFN) chiar pe internet.

Un credit urgent presupune, în majoritatea cazurilor, acordarea unei sume de până la 2.000 sau 4.000 de lei, însă, în funcție de nevoi, pe piața nebancară vei găsi și oferte mai generoase, de până la 40.000 de lei sau chiar mai mult. Mai apoi, vei avea la dispoziție câteva săptămâni sau luni pentru a rambursa datoria. Dacă ești la primul astfel de credit, poți opta și pentru un împrumut urgent fără dobândă, doar că, dacă vei depăși data scadentă, urmările nu vor fi deloc plăcute, DAE (costul total al creditului) trecând chiar și de 7.000%.

Un istoric pozitiv de plată constituie un avantaj

În cazul în care numele tău nu figurează în baza de date a Biroului de Credit, din cauza unor întârzieri la plata altor împrumuturi, poți răsufla liniștit. La fel ca băncile, și IFN-urile țin cont de istoricul pozitiv de plată, acesta ajutându-te să obții mai repede un credit urgent.

Ce-i drept, există și IFN-uri care acordă împrumuturi și dacă ai un comportament negativ de plată. Înainte de toate, vor efectua o verificare suplimentară a situației tale financiare. În schimb, dacă ai ajuns pe lista neagră a Biroului de Credit, scorul tău FICO va avea de suferit, iar IFN-urile iau în calcul și acest aspect.

Cum îți îmbunătățești scorul FICO

Scorul FICO reprezintă un produs al Biroului de Credit, de care țin cont IFN-urile și băncile, când acordă împrumuturi. Acesta arată gradul tău de risc și influențează inclusiv valoarea creditului urgent pe care vrei să-l obții.

În fapt, scorul FICO are valori cuprinse între 300 și 850, fiind indicat un nivel cât mai crescut pentru un răspuns favorabil din partea creditorului. Anumite IFN-uri îți permit să-ți afli scorul pe site-ul lor, introducând CNP-ul și numărul de telefon.

Scorul tău FICO este calculat în funcție de istoricul tău pozitiv sau negativ de plată (contând în proporție de 35%), de creditele existente, pe care încă le plătești (30%), de durata istoricului de credite (15%), de creditele contractate (10%) și de tipurile lor (10%).

Dacă vrei să-ți îmbunătățești scorul FICO:

  • Achită restanțele la credite, dacă este cazul;
  • Nu depăși data scadentă, în cazul creditelor pe care le ai în derulare;
  • Evită să faci mai multe cereri pentru credite într-o perioadă mică de timp.

Nu te grăbi!

Știai că multe cereri sunt refuzate pentru că au fost completate în grabă, strecurându-se astfel greșeli și informații eronate? Procedura de aprobare nu ar trebui să-ți dea mari bătăi de cap. Vei avea de completat un formular disponibil pe site-ul IFN-ului. Acest pas este important, tocmai de aceea este indicat să fii atent la informațiile pe care le furnizezi, tocmai pentru a avea șanse mai mari să obții din prima creditul urgent.

Totodată, există și situații în care ți se pot cere diverse documente justificative, precum o adeverință de salariu. Este indicat să nu tragi de timp, respectiv să trimiți actele cât mai repede.

Cum găsești cel mai bun credit

Când vrei să accesezi un credit urgent, este important să compari mai multe oferte de finanțare, tocmai pentru a descoperi cea mai avantajoasă dobândă și cele mai modeste costuri. Poți face acest lucru fără să-ți petreci nenumărate ore pe site-urile zecilor de IFN-uri de pe piața autohtonă, întrucât ai la dispoziție o variantă mult mai rapidă, mai simplă și care nu implică niciun cost din partea ta.

Platforma de comparare Sortter te ajută, gratuit, cu informațiile de care ai nevoie despre o serie de credite existente pe piața nebancară. Introducând suma pe care vrei să o împrumuți și perioada în care poți să o rambursezi, vei avea acces la detalii esențiale despre ofertele care îndeplinesc condițiile tale, aflând, astfel, criteriile de eligibilitate, dobânzile și comisioanele percepute de IFN-uri. Va trebui doar să compari aceste oferte și să o alegi pe cea care îți oferă cele mai multe avantaje, din punct de vedere financiar.

Dacă ai nelămuriri în privința valorii DAE, care îți arată costul total al unui împrumut, încearcă gratuit și calculatorul de credite de pe platforma Sortter, care-ți oferă toate informațiile financiare defalcate, inclusiv valoarea ratei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#credit, #credit urgent , #credit