Ce este un IFN și cum poate ajuta afacerea ta?

Advertorial
Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 17:13
6981 citiri
Ce este un IFN și cum poate ajuta afacerea ta?
FOTO: shutterstock.com

Industria financiară a evoluat consistent în ultimii ani și nu mai este la fel de ușor de înțeles. Există mulți factori și sectoare diferite care îndeplinesc operațiuni financiare, fiecare cu propriul set de reguli și criterii implicate.

Aprofundarea înțelegerii elementelor financiare de astăzi te poate ajuta să iei deciziile corecte atunci când vine vorba de finanțele, câștigurile și cheltuielile afacerii tale.

Despre ce este un IFN și cum îți poate ajuta afacerea, află în rândurile următoare:

Ce este un IFN?

O instituție financiară nebancară este o companie care oferă servicii financiare, dar care nu deține licențe bancare. Prin urmare, instituția nebancară nu poate accepta depozite, ci se ocupă doar cu procesarea împrumuturilor pentru persoane fizice și/sau juridice. Operațiunile instituțiilor financiare nebancare sunt acoperite de reglementările bancare ale țării, urmează și sunt concepute pe baza legilor.

Aceste organizații permit consumatorilor să utilizeze diferite servicii bancare, printre care împrumuturi, facilități de credit și consultanță financiară. Diferența majoră în accesarea acestor servicii constă în criteriile de eligibilitate.

De obicei, o instituție financiară nebancară nu impune condiții atât de stricte în obținerea unui credit IFN, precum o instituție bancară.

Un rol important al instituțiilor nebancare este asistarea sferei bancare cu servicii care ajută la gestionarea fondurilor atât pentru persoane fizice, cât și pentru întreprinderi. Deseori, acestea pot concura cu unitățile bancare, deoarece pot oferi atât servicii și produse pe care banca le poate asigura potențialilor clienți, cât și pe care nu le poate pune la dispoziția acestora.

În plus, diferite IFN-uri se pot concentra pe diferite domenii, astfel încât clientul să poată alege organizația în funcție de nevoile și dorințele sale specifice. Un exemplu bun în acest caz sunt creditele nebancare pentru persoane juridice de la Vitas România. Datorită caracteristicilor și ofertelor speciale, astfel de credite au înregistrat o creștere semnificativă în timpul crizelor economice provocate de pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina.

Cum poate un IFN să-ți ajute afacerea

Un credit IFN de la Vitas România te poate ajuta în mai multe situații:

Pentru finanțarea echipamentului de lucru

Când utilizezi un împrumut IFN pentru a achiziționa echipamente noi, îți aduci afacerea la un nou nivel din punct de vedere tehnologic. Actualizarea echipamentului de lucru conform evoluției soluțiilor de automatizare va permite organizației să-și îmbunătățească baza de clienți și să le ofere noi produse și servicii.

O astfel de abordare îți mărește marjele de profit, oferindu-ți un avantaj important pe piața concurențială.

Pentru susținerea afacerii în situații de criză

Fără capitalul necesar pentru a cumpăra stocuri, pentru a continua producția sau pentru a plăti salarii, o firmă nu poate exista. Nu numai că lipsa fluxului de numerar împiedică o întreprindere să-și atingă obiectivele, dar membrii acesteia vor trece printr-o situație inutilă de stres și anxietate.

Proprietarii de afaceri pot utiliza un credit IFN pentru a-și continua operațiunile în timp ce se pregătesc pentru situațiile de criză și dificultățile financiare neprevăzute.

Pentru pregătirea afacerii pentru expansiune

Iată câteva exemple despre modul în care un împrumut IFN de la Vitas România îți poate pregăti afacerea pentru expansiune:

  • Extinderea brandului în piețe noi;
  • Lansări de produse noi;
  • Cumpărarea sau închirierea de bunuri imobiliare în orașe noi;
  • Achiziționarea unui imobil învecinat pentru extinderea locației curente;
  • Angajarea unei forțe de muncă specializate pentru a sprijini creșterea afacerii.

Mulți proprietari de afaceri trăiesc cu concepția greșită că împrumuturile IFN îi costă mai mult decât un credit la bancă. Dar dacă lucrezi cu un creditor de încredere precum Vitas România, vei putea să ocolești costurile suplimentare și taxele ascunse pentru a te bucura cât mai mult posibil de beneficiile împrumutului.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#credit, #credit persoaje juridice, #credit nebancar , #credit