Ce este un credit ipotecar și cum te poate ajuta

Advertorial
Marti, 11 Octombrie 2022, ora 16:03
5036 citiri
Ce este un credit ipotecar și cum te poate ajuta
FOTO: shutterstock.com

Cum poți obține un credit ipotecar pentru achiziționarea locuinței tale de vis? Dacă te-ai avântat în ofertele imobiliare pentru a găsi casa sau apartamentul potrivit, atunci cu siguranță ți-ai pus această întrebare.

În timp ce este posibil să achiziționezi o proprietate pur și simplu prin plata în numerar a prețului de piață, majoritatea oamenilor nu au poziția financiară potrivită pentru a face acest lucru. Este complet normal, având în vedere dinamica pieței imobiliare, în special din orașele mari precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov etc. în comparație cu salariile medii ale cetățenilor.

Din acest motiv, creditele ipotecare stau la dispoziția tuturor celor care își doresc un loc al lor și au nevoie de finanțare. Dacă te afli pentru prima dată în poziția de a aplica pentru un împrumut imobiliar, iată un articol care răspunde la întrebările cheie: ce este un credit ipotecar și cum te poate ajuta în parcursul tău pentru îndeplinirea viselor?

Ce este un credit ipotecar?

Un credit ipotecar se traduce pur și simplu printr-o sumă de bani împrumutată unui solicitant/debitor individual de către o instituție financiară bancară sau alt furnizor de credite, pentru ca persoana respectivă să finanțeze achiziționarea unei locuințe. Creditul ipotecar se încheie conform unui acord între creditor și debitor, în care ambele părți convin asupra unui termen de rambursare - de obicei, este o perioadă lungă de pana la 30.

În plus față de valoarea creditului ipotecar în sine, solicitantului trebuie să plătească dobândă. Instituția financiară își prezintă oferta de rată a dobânzii, care poate fi variabilă sau fixă pentru o anumită perioadă (ex. 5 ani) și apoi variabilă pe perioada rămasă din credit, urmând ca solicitantul să aibă posibilitatea alegerii în funcție de posibilitățile financiare. Tipul dobânzii va fi ales de către solicitantul de creditul și va fi stabilit prin contractul de împrumut dintre creditor și debitor.

Totodată, pentru accesarea unui credit ipotecar vei avea nevoie să îndeplinești cateva criterii: sa plătești o contribuție proprie (avans) de cel puțin 15% din valoarea totală a proprietății pe care urmează să o finanțezi prin credit și să garantezi rambursarea împrumutului cu imobilul achiziționat (ipoteca imobiliară), conform condițiilor instituției.

Acestea fiind spuse, mai jos îți vom arăta cum acest produs de credit te poate ajuta în achiziționarea locuinței de vis:

Avantajele și beneficiile creditului ipotecar

Un credit ipotecar pentru persoane fizice potrivit îți va aduce următoarele avantaje:

  • Dobânda creditului pentru locuință este în general mai mică în comparație cu alte credite pe care le obții de-a lungul vieții, cum ar fi creditul de nevoi personale, creditul auto și așa mai departe. Acest lucru va pune mai puțină povară pe umerii tăi în ceea ce privește rambursarea lunară;
  • Te bucuri de aprecierea capitalului prin creșterea valorii proprietății în timp. Acest lucru te ajută, de asemenea, în cazul în care vrei să vinzi locuința după 5-7 ani (în funcție de clauzele contractului de împrumut ipotecar), având posibilitatea obținerii de profit chiar și după plata integrală a creditului;
  • Te salvează de la plata chiriei și controlul proprietarului în vederea locuinței. Nu doar că scapi de plata unei sume de bani lunare care pune presiune pe bugetul tău lunar fără un scop final, dar prin obținerea creditului ipotecar vei obține și sentimentul de apartenență pentru un loc pe care să-l numești al tău;
  • Poți aduce maxim 3 co-debitori pentru îmbunătățirea capacității de rambursare, ceea ce îți va îmbunătăți sentimentul de siguranță și încrederea.

Achiziționarea unei locuințe este o decizie mare care devine și mai intensă în procesul de obținere a creditului ipotecar. Vino la OTP Bank pentru a descoperi oferta de credit potrivită pentru tine!

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#credit, #credit ipotecar, #ce este un credit ipotecar , #credit