Descoperire extraordinară la 5.100 de metri adâncime: 39 de creaturi nemaivăzute pe Pământ VIDEO

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 02:22
5156 citiri
Descoperire extraordinară la 5.100 de metri adâncime: 39 de creaturi nemaivăzute pe Pământ VIDEO
Noi creaturi marine au fost descoperite în Oceanul Pacific FOTO: NOAA

Experții în explorări subacvatice spun că mai mult de 80% din oceanele lumii rămân neexplorate, aspect dovedit de descoperirile extraordinare recente realizate de oamenii de știință de la Muzeul de istorie naturală din Londra. Ei au găsit în premieră 39 de noi specii care trăiesc pe fundul Oceanului Pacific la 5.100 de metri adâncime, nemaivăzute până acum pe Pământ.

Specimenele analizate au fost observate în timpul unei expediții marine, în care exploratorii au folosit un submarin robot în regiunea denumită Clarion-Clipperton din Oceanul Pacific, care se întinde pe o lungime de 5.000 de kilometri, între Hawaii și Mexic, potrivit Daily Mail.

Submarinul de cercetare a fost trimis în cîmpiile abisale ale zonei Clarion-Clipperton din Oceanul Pacific central, una dintre cele mai puțin explorate regiuni ale lumii, pentru a colecta specimene de creaturi, ce trăiesc în adâncime.

Descoperire epocală a cercetătorilor: S-a găsit o metodă de a prezice cutremurele VIDEO

Cercetătorii de la Muzeul de istorie naturală din Londra, Marea Britanie, au descoperit 39 de specii noi de megafaună, precum și 9 cunoscute. Noul studiu a fost realizat pentru a demonstra nivelul de biodiversitate, care prezintă interes pentru mineritul de adâncime.

”Nu eram siguri că va exista vreo specie cunoscută prin zonă, deoarece sunt atât de multe specii care nu au fost observate până acum. Această cercetare este importantă nu numai datorită numărului de specii noi descoperite, ci și pentru că aceste exemplare de megafaună au fost studiate doar din imaginile de pe fundul oceanului.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Fără specimene și datele ADN pe care le dețin, nu putem identifica în mod corespunzător animalele marine și nu putem înțelege câte specii diferite există”, a spus dr. Guadalupe Bribiesca Contreras, de la Muzeul de istorie naturală din Londra, autorul pricipal al studiului publicat pe 18 iulie 2022 în revista ZooKeys.

Printre noile specii marine descoperite s-au numărat stele de mare, bureți de mare sub formă de lalele, arici înțepători și castraveți de mare tip ”veverița de gumă”. Potrivit Agenției de oceanografie NOAA din Statele Uite, peste 80% din oceane sunt încă neexplorate de oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#creaturi marine descoperite, #creaturi marine bizare, #creatura marina, #creaturi misterioase oceane, #creaturi bizare adancul oceanelor , #descoperire