O lume de creaturi ciudate nemaivăzute: Descoperire neobișnuită lângă Australia VIDEO

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 01:18
7221 citiri
O lume de creaturi ciudate nemaivăzute: Descoperire neobișnuită lângă Australia VIDEO
O creatura ciudată descoperită în adâncurile Oceanuylui Indian FOTO: Muzeul Victoria

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare al Muzeelor Victoria din Australia, care au întreprins o expediție de 35 de zile în Oceanul Indian au făcut o descoperire excepțională: o lume de creaturi ciudate în adâncurile apei de lângă Insula Cocos. Ei au observat și filmat numeroase animale marine bizare nemaivăzute, precum anghila cu piele gelatinoasă și până la peștele hermafrodit cu dinți lungi și ascuțiți.

Această nouă lume de creaturi ciudate și minunate, în același timp, pentru știință, a fost descoperită lângă vulcanii de adâncime din Oceanul Indian, potrivit Daily Mail.

Experții de la Institutul de Cercetare al Muzeelor Victoria s-au întors săptămâna trecută dintr-o expediție de 35 de zile, care a cartografiat fundul oceanului din îndepărtatul Parc marin al Insulelor Cocos din Australia.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

În timpul călătoriei lor de 11.000 de km, ei s-au întâlnit față în față cu o anghilă oarbă cu piele gelatinoasă și un pește șopârlă hermafrodit cu dinți lungi și ascuțiți. Ei au întâlnit, de asemenea, câțiva pești liliac de adâncime adorabili, care seamănă cu niște găluște și înoată pe fundul oceanului cu ajutorul unor aripioare asemănătoare brațelor.

„Am descoperit un număr uimitor de specii potențial noi care trăiesc în acest parc marin îndepărtat”, a spus Dr. Tim O'Hara, om de știință, șeful expediției. „Suntem mândri că hărțile, datele și imaginile noastre vor fi folosite de Parks Australia pentru a gestiona noul parc marin în viitor”.

Nava de cercetare „Investigator” a pornit în teritoriile Australiei din Oceanul Indian, care înconjoară Insulele Christmas și Cocos, în septembrie 2022, pentru a observa imenșii munți submarini care sunt cei mai mari din țară.

Astronomii au făcut o descoperire neobișnuită: Teoria lui Einstein nu mai e bună

Munții de acolo s-au format ca vulcani giganți între 50 și 140 de milioane de ani în urmă, înainte de a se scufunda treptat în fundul oceanic ușor.

Ca parte a expediției, cercetătorii au dorit, de asemenea, să preleveze mostre din unele dintre aceste creaturi de adâncime pentru studiu și expoziție, dintre care unele au fost luate de la cinci kilometri adâncime.

Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#creaturi ciudate, #creaturi marine descoperite, #creaturi marine bizare, #descoperire stiintifica, #Oceanul Indian, #Australia, #cocos, #christmas , #descoperire