Creatură necunoscută descoperită în adâncuri: ”Monstrul” are 39 de tentacule VIDEO

Luni, 25 Aprilie 2022, ora 01:00 8791 citiri
O nouă specie de meduză a fost descoperită în California FOTO: MBARI

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium (MBARI) din Statele Unite au făcut o descoperire impresionantă în adâncurile oceanului, într-un golf din California.

Ei au găsit cea mai mare creatură marină cu coroană observată vreodată, o nouă specie de meduză ciudată, roșie ca sângele, cu 39 de tentacule.

Animalul marin arată ca o farfurie extraterestră în ”zona de la miezul nopții” din golful Monterey din California, potrivit Live Science.

Specia nou descoperită a fost denumită Atolla reynoldsi și măsoară aproximativ 13 centimetri în diametru, au anunțat cercetătorii de la MBARI. Deși nu este cu mult mai mare decât o bancnotă de un dolar, creatura este cea mai mare dintre speciile cunoscute de meduze Atolla.

Însă, aceasta se deosebește de celelalte meduze cu coroană prin faptul că A. reynoldsi nu are acel tentacul solitar alungit, care se prelungește din spatele corpului și care măsoară de șase ori diametrul clopotului meduzei.

Misterul Sfântului Graal: Unde se găsește ascuns Potirul lui Iisus Hristos? VIDEO

Experții au anunțat că aceste creaturi marine trăiesc în adâncurile oceanului, între 1.000 și până la 4.000 de metri. În timp ce analizau miile de ore de filmări realizate în adâncurile Golfului Monterey din California, cercetătorii MBARI au observat cu totul neașteptat această nouă specie de meduză, necunoscută până în prezent.

Studiul oamenilor de știință a fost publicat în luna martie 2022 în revista Animals. Cercetătorii au concluzionat că aceste exemplare de meduze cu coroană sunt misterioase, fiind diferite de alte specii cunoscute, arătând altfel față de celelalte specimene.

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Exemplarul surprins în imaginile din Golful Monterey a fost văzut doar în această regiune, fiind filmat la adâncimi cuprinse între 1.013 și 3.189 de metri. ”Aceste noi specii de meduze subliniază faptul că mai avem multe de învățat despre adâncurile mării”, a spus George Matsumoto de la MBARI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii