Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 15:49
3282 citiri
Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă
Șanse mari de ninsoare în preajma sărbătorilor de iarnă FOTO Unsplash

Luna decembrie bate deja la ușă, astfel că deja mulți români se întreabă dacă vom avea parte de zăpadă de Crăciun și de Revelion.

În intervalul respectiv, temperaturile din România se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius, iar meteorologii au anunțat deja precipitații care se pot transforma în ninsoare.

”Plecând de la această prognoză, în care temperaturile pentru întreaga lună sunt cel puțin normale, dacă nu mai mici, pe partea de sud și est, asta înseamnă că în perioada Crăciunului și a Revelionului, valorile maxime la nivelul întregii țări ar rebui să fie cuprinse între minus 1 și 6 sau 7 grade. Și, cum sunt anunțate precipitații normale sau chiar mai multe decât ar fi normal, șansele sunt foarte mari ca de Crăciun să avem strat de zăpadă în majoritatea zonelor țării”, a explicat meteorologul Simona Căpșușă pentru Observator.

Zăpadă în București de Ziua Națională a României

Joi, 1 Decembrie, în București vor fi doar două grade Celsius, temperatură scăzută pentru această perioadă. În aceste condiții, este posibil ca joi să cadă primii fulgi de nea în Capitală.

Luna decembrie va avea temperaturi mai mici decât cele normale, mai ales în sud și est și sunt anunțate ploi în primele două săptămâni ale lunii.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#craciun, #Revelion, #prognoza meteo, #vremea , #vremea