Cum îți decorezi casa de Crăciun

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 22:30
2371 citiri
Cum îți decorezi casa de Crăciun
Albul dominant și decorațiunile din lemn sunt în tendințe FOTO Pexels.com

Fiecare Crăciun ne dă ocazia să ne etalăm creativitatea. Sau, cel puțin, să ne-o antrenăm. Decorul de sărbători va fi în acord cu starea noastră de spirit și cu atmosfera pe care dorim să o transmitem celor cu care petrecem aceste clipe.

Cum să ne organizăm astfel încât perioada sărbătorilor să nu fie un stres în plus, ci mai degrabă o perioadă de relaxare și bucurie, ne spune Diana Mihăilă, primul Master Professional Organizer din România.

Crăciun în tendințe

Dacă noi suntem cei care dăm ora exactă în materie de design în grupul de apropiați, ne vom inspira din tendințe negreșit. Anul acesta poți încerca un decor Very Peri, un lila cu un fond subtil de albastru desemnat de Institutul Pantone culoarea anului 2022.

Crăciun nordic: În cazul în care preferi decorurile simple, dar pline de căldură, minimalismul scandinav este o bună opțiune. Albul dominant, decorațiunile din lemn, conurile de brad, păturile împletite și blănurile ce acoperă fotoliile și canapelele aduc farmecul nordic la noi acasă.

Completezi cu arome de scorțișoară, de portocale și de vin fiert, pui lămpi și instalații cu lumină caldă pentru ambianță și obții un decor hygge, conceptul danez de bine, liniște și împlinire acasă, în familie. În România, în urma unui vot realizat online, echivalentul lui hygge a fost ales "biniște". Există și o carte despre biniște în care am scris un capitol despre organizarea casei pentru armonizarea spațiului cu starea de spirit.

Crăciun tradițional: Cu combinația de alb, roșu și verde nu dăm greș niciodată. În fond, acestea sunt culorile Crăciunului! Ferestre și uși decorate cu ghirlande din crengi de brad, biscuiți și turtă dulce și Crăciunul poate începe!

Idei de păstrare și de organizare a decorațiunilor de iarnă

Mulți nu mai ținem ambalajele originale în care au venit decorațiunile de iarnă. O decizie bună în termeni de spațiu economisit, o decizie nu tocmai inspirată având în vedere că ornamentele ceramice și instalațiile se pot deteriora ușor de la un an la altul.

Decorațiunile de Crăciun înmagazinează amintiri, așa că ele trebuie puse la păstrare cu grija cuvenită. Stau bine de la un an la altul:

  • în cutii de carton de la pantofi ori în colete aduse de curieri. O soluție simplă de reutilizare.
  • în cutiile din plastic cu capac, în care vedem ce avem, putem depozita și în funcție de cromatică sau de tematică.
  • în cofraje de ouă, ce protejează bine globurile mici din sticlă rămase fără ambalaj.
  • în pahare din plastic și din carton, practice nu doar pentru globuri, ci și pentru șiraguri de mărgele ori pentru beteală.

Alte idei ingenioase

Instalațiile merg răsucite pe o bucată de carton ori pe un umeraș. Nu se încurcă nici becurile între ele, nici firul. Ciorapii care se prind la șemineu pot fi și ei ”ambalaje” pentru beteală sau protecție pentru decorațiunile ceramice. În interiorul lor mai putem păstra rulate și naproanele sau șervete de masă cu model de Crăciun.

În sticlele de plastic de la apă merg stocate șiragurile din mărgele, iar hârtia de împachetat nu se șifonează dacă o punem la păstrare în cizmele lungi. În felul acesta și cizmele își păstrează forma și aspectul îngrijit câtă vreme nu sunt scoase la purtare. Win – win situation!

Diana Mihăilă este primul Master Professional Organizer din România. A creat o metodă de organizare dedicată părinților cu copii mici, dar și un program de o lună de zile de punere în ordine cu sens a lucrurilor casei, ce a fost inclus de Parlamentul European în rândul inițiativelor cu impact pozitiv pe scară largă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#craciun 2021, #decoratiuni Craciun, #amenajare craciun, #brad Craciun , #stiri life style