Planurile lui Gusa pentru detronarea lui Basescu

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 10:093032 citiri
Planurile lui Gusa pentru detronarea lui Basescu

Noul consilier al lui Mircea Geoana, Cozmin Gusa, are mai multe planuri pentru detronarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Gusa si-a luat in serios rolul de consilier al lui Geoana si, fiind convins ca favoritul sau va ajunge in turul al doilea al prezidentialelor, ii face contracandidatului Crin Antonescu o "oferta" pe termen lung.

"Optiunea mea pentru Mircea Geoana s-a facut si obiectiv, si subiectiv: suntem prieteni de mai mult timp, chiar eu i-am dat carnetul de membru PSD cand eram secretar general", a declarat Gusa, intr-un interviu pentru Gandul.

Gusa considera ca Antonescu este un politician talentat, insa are handicapul unui partid care este considerat ca doar profita de putere.

"La felul in care se voteaza azi in Romania, Crin Antonescu nici pe departe nu poate avea rolul de challenger serios. In schimb, a reusit sa modifice rolul UDMR, care era arbitrul in turul al doilea al prezidentialelor. Acum, arbitrul principal al luptei este Crin Antonescu", a declarat Cosmin Gusa.

El a mai declarat ca Antonescu este foarte important pentru PNL, pentru ca, pe baza negocierii pe care o va purta pentru turul al doilea, practic PNL poate sa revina la guvernare.

"Prin scorul pe care il va face Crin Antonescu - dupa parerea mea, sarit de 10 la suta, limitat la 20 la suta, dar un scor foarte important -, practic va hotari alianta de guvernare la finalul lui 2009", a spus Gusa.

Potrivit acestuia, in cazul in care Crin Antonescu va considera ca Traian Basescu trebuie sa mearga in continuare, ca e bine pentru Romania, alianta de guvernare probabil ca va fi PD-L - PNL.

"Daca insa Crin Antonescu va considera, la fel ca noi, ca trebuie reinstaurata normalitatea si Basescu trebuie sa se gandeasca la raul pe care l-a facut in perioada asta dintr-o pozitie de presedinte pensionat, atunci alianta de guvernare in mod evident va fi PSD - PNL", a mai spus consilierul lui Geoana.

Comentarii
cioclu_rosu1
rank 4
Un" challenger serios" numit şi COSMONAUTUL alegându-şi un sfătuitor bănuit de trădare a demonstrat că de la WASHINGTON (sărind pedte Romanika) la MOSKOVA nu e decît UN PAS
cioclu_rosu1
rank 4