Gusa: Voiculescu intervine ca Patriciu si Vintu in 2009

Joi, 03 Mai 2012, ora 22:45 5258 citiri

Analistul politic Cozmin Gusa a declarat, joi, ca declaratia liderului PC Dan Voiculescu, conform careia Traian Basescu va fi suspendat in 60 de zile, e precum cea a altor afaceristi controversati, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu, care i-au minat campania lui Mircea Geoana.

"Pe alte coordonate, e similara cu interventia lui Patriciu si Vintu in campania din 2009, care i-au minat potentialul lui Mircea Geoana", a spus Gusa, la B1 TV.

Fostul secretar general al PSD crede ca premierul desemnat Victor Ponta si-a dat seama ca Voiculescu incearca sa se foloseasca de guvernare.

"Ponta simte pericolul ca Dan Voiculescu sa incerce sa-si asume aceasta guvernare pentru folosul personal. Borna trasata de Dan Voiculescu - daca aceasta comanda a strategie nu e la mine, putem sa facem scandal, adica sa mergem pe ceva ce nu e pe agenda guvernarii, suspendare presedintelui", s-a mai aratat de parere Gusa.

El crede si ca Victor Ponta nu are incredere in Dan Voiculescu, dar ca acum acesta nu mai are atatea parghii asupra sa, dupa ce s-a incheiat acordul cu UNPR pentru sustinerea guvernarii, astfel incat parlamentarii PC nu mai sunt esentiali pentru asigurarea majoritatii.

"E un moment interesant - UDMR a devenit destul de nefolositor. UNPR a preluat acest rol", a mai declarat Gusa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News