Gusa: Niciun DNA din lume nu poate sa-l ierte pe Videanu

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 14:12 3360 citiri

Cozmin Gusa, candidatul PIN la Primaria Capitalei, a sustinut, miercuri, ca primarul general Adriean Videanu are "probleme penale grave" care reies din raportul pe care l-a intocmit Curtea de Conturi, relateaza NewsIn.

Documentul a fost realizat la cererea Senatului, dupa un control la Primaria Generala, si a fost solicitat si de DNA.

"Lucrurile care sunt cuprinse in acest document sunt lucruri cu caracter penal si niciun DNA, nu din Bucuresti, nici din Romania, ci din lume nu poate sa-l mai ierte pe Videanu de lucrurile care sunt inscrise aici", a declarat Gusa.

Potrivit liderului PIN, actualul primar general a achizitionat un teren pentru construirea unui adapost pentru cainii fara stapan cu un pret de 4,7 ori mai mare decat pretul stabilit initial si de 15 ori mai mare decat pretul zonei. Suprafata de 10.000 de metri patrati, cumparata de primarie, se afla in Mihailesti, judetul Giurgiu.

Controlul a constatat plata nejustificata a sumei de peste 1,2 milioane de euro, ca diferenta dintre pretul platit de municipalitate pentru teren si pretul real al acestuia.

Controlul Curtii de Conturi a mai stabilit ca exista nereguli si in ceea ce priveste licitatia pentru reabilitarea Complexului Lia Manoliu, pretul ofertat de firma care a castigat licitatia depaseste valoarea fondurilor alocate, iar durata executiei este mai mare decat cea prevazuta, constatandu-se, de asemenea, efectuarea unor plati compensatorii nejustificate.

Municipalitatea a cheltuit, in ultimii trei ani, aproximativ un miliard de euro pentru lucrarile de asfaltare, aproape patru procente din aceasta suma fiind folosite la schimbarea bordurilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News