Gusa: Blaga are de dus un meci cu echipa lui Basescu din PDL

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 08:04
2663 citiri
Gusa: Blaga are de dus un meci cu echipa lui Basescu din PDL
Foto: Evenimentul Zilei

Cozmin Gusa a declarat, luni seara, ca Vasile Blaga are o lupta de dus in aceasta saptamana cu echipa lui Basescu din interiorul partidului si va depinde de el daca va reusi sa isi convinga colegii de partid sa mearga mai departe alaturi de el.

"Aici in principal este vina lui Vasile Blaga pentru ca niciodata nu a definit foarte bine ce a preluat cand a preluat. A preluat un partid total in deriva, cu niste oameni blamabili din punct de vedere public, protejati de mantaua prezidentiala de mult prea mult timp. Falca face parte din aceasta categorie si s-a dus in alegeri.

A reusit cat de cat sa minimizeze dezastrul de la alegerile locale si acum pe valul pe care chiar Basescu l-a creat pentru ca daca Basescu statea cuminte la Cotroceni in aceasta campanie nu se crea acest val anti-ARD si pro-USL atat de accentuat si aveam un 50 la limita, un 50 si un pic la limita, nu acest 60%", a spus el fiind prezent intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Blaga pierde in Timis in fata candidatului USL

De asemenea, Cozmin Gusa a sustinut presedintele PDL are de dus o lupta in aceasta saptamana si depinde de el daca va reusi sa isi convinga colegii de partid sa mearga alaturi de el, sau sa incerce o aventura pe linia "Traian Basesscu si acesti Falca, Udrea sau altii".

"Blaga nefiind un lider vocal, nefiind un lider de scena, consumandu-si discret conflictele interne dintre echipa lui si oamenii presedintelui, gen Falca, Udrea sau altii, astazi este pus sa plateasca.

Are o lupta de dus. Are o lupta de dus in aceasta saptamana si depinde de el in ce fel va reusi sa ii convinga pe cei care sunt acolo daca vor sa mearga sub sceptrul lui acolo, sau sa incerce o aventura pe linia Traian Basescu si acesti Falca, Udrea sau altii care vor incepe din ce in ce mai mult sa il preseze", a punctat el.

"Asta este meciul lui Blaga. Isi joaca soarta politica, daca va fi o soarta politica, sau nu, este un detaliu. Blaga nu este un om care sa se cramponeze de faptul ca va fi sau nu va mai fi parlamentar. Au fost multe perioade in care nu a fost parlamentar, nu l-a interesat lucrul asta. Dar, practic problema este ca Vasile Blaga astazi cand vorbim are un meci cu echipa lui Basescu in interiorul PDL-ului", a subliniat analistul politic.

De asemenea, el a mai spus ca "tacerea lui Basescu" nu inseamna ca presedintele tace, deoarece el vrea sa conduca si din umbra fara a face ceva.

"Tacerea lui Basescu nu inseamna ca el tace, el nu poate sa taca. El din cafeneaua de la Oslo sta si vorbeste (...). El nu sta cuminte. El doreste sa conduca si din umbra fara sa faca nimic, doar doreste sa coordoneze niste oameni inspre nimic", a comentat analistul.

Fiind intrebat daca Traian Basescu il va numi pe Ponta si se va retrage la Cotroceni si va da lista de priotitati, sau va lupta, Gusa a spus ca presedintele va lupta "pentru nimic", sustinand astfel ca Basescu sta "ca o buruiana" si se gandeste "ce mai poate infesta" pentru ca nu are solutii.

"Va lupta pentru nimic. Omul asa ca o buruiana sta sa zica 'ce mai pot eu infesta in acest moment?' pentru ca nu are solutie. De opt ani de zile trage targa pe uscat si a distrus mare parte din managementul oricum imperfect al acestei natiuni. Si atunci el ce sa faca, de unde sa capete iertare?

El a dat puscarie, nu a dat iertare la nimeni, are doar dusmani nu si-a negociat nimic, este un sexagenar destul de fricos si destul sa spunem, nesigur apropo de viitorul lui si incearca sa faca tot ceea ce trebuie sa faca ca sa isi asigure viitorul. Egoismul lui a ajuns odata cu batranetea la un nivel la care nu mai poate sa fie compensat prin gesturi nobile. Un senior sexagenar are acces la gesturi nobile, acest domn nu mai poate sa faca gesturi nobile", a conchis Cozmin Gusa.

USL a castigat alegerile parlamentare, iar in urma esecului ARD mai multi lideri PDL au cerut demisia lui Vasile Blaga.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Blaga meci echipa Basescu, #Blaga echipa Basescu PDL, #Cozmin Gusa Blaga meci PDL , #stiri Cozmin Gusa